Ga je verdiepen in 1 ding

Objecten waar je langer naar wilt kijken, waarbij je een bijzondere associatie hebt of waarvan het verhaal je extra raakt.

Naar beneden scrollen

Yayoi Kusama (1929) wandelde ooit als klein meisje in een bloemenveld toen de bloemen allemaal met haar begonnen te praten. De bloemenkoppen waren als stippen die oneindig ver doorliepen en ze had het gevoel dat ze verdween in een veld van eindeloze stippen.

Bezoekers op het kunstwerk Jardin d'émail van Jean Dubuffet in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum

Een kunstwerk dat je mag aanraken, waar je doorheen mag lopen, waar je zelfs in mag spelen! De wereldberoemde Jardin d’émail van Jean Dubuffet maakt op veel grote en kleine bezoekers een onuitwisbare indruk.

Dit oudste scheepsmodel van Europa - ook wel de Rembrandt van de Maritieme wereld - is meer dan 600 jaar oud en met uiterste nauwkeurigheid gemaakt.

Brooke 25/30-HP Swan Car

Een bizarre verschijning, deze Brooke 25/30-HP Swan Car. De carrosserie stelt een door het water glijdende zwaan voor. De achterzijde vertoont motieven van een lotusplant, een oud symbool van goddelijke wijsheid.

The Grand Stairwell Installation door Dale Chihuly bevat 70 rode, oranje en gele glazen vormen, de Persians. Zij bedekken de 3 wanden van de 12 meter hoge zaal.

Borstentros ontstond vanuit de gedachte van organische groei. Het kan associaties oproepen met een druiventros, een verzameling borsten of een roze varken, liggend in het groene gras.

panorama van Scheveningen

Museum Panorama Mesdag is een icoon in Den Haag, met het Panorama van Scheveningen als hoogtepunt. Stap in het grootste schilderij van Nederland, kijk 360 graden in het rond en beleef het Scheveningen aan het eind van de 19e eeuw.

Met VOC-schip Amsterdam heeft Het Scheepvaartmuseum ’goud’ in handen. Helaas geen echt goud, want het onderhoud van een schip is buitengewoon kostbaar. Wél goud in de zin van een prachtig voorwerp dat de tongen losmaakt.