Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 10:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
zo 10:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
di - vr 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Zeestraat 65
2518 AA Den Haag
Route plannen Route plannen

070 - 31 06 665

De voorgevel van het gebouw van Panorama Mesdag
Museum Panorama Mesdag in Den Haag
Panorama van Scheveningen
Panorama van Scheveningen

Tijdreizen kan gewoon in Den Haag. Stap Panorama Mesdag binnen en hup: je bent van de moderne stad ineens op het Scheveningse strand aan het einde van de 19e eeuw. En dat dankzij het grootste schilderij van Nederland!

Wie Panorama Mesdag binnengaat, staat ineens midden in het grootste schilderij van Nederland, kijkt 360º in het rond en beleeft het Scheveningen aan het eind van de 19de eeuw. Met zijn 14 meter hoogte en een omtrek van 120 meter lijkt het net of je echt op het strand bent.

Hendrik Willem Mesdag maakte zijn wereldberoemde panorama in minder dan 4 maanden. Daarbij kreeg hij wel hulp: zijn vrouw Sientje Mesdag-van Houten, en Haagse-Schoolschilders De Bock, Blommers en Breitner werkten mee aan het project.

Panorama Mesdag is het oudste panorama ter wereld dat op de oorspronkelijke locatie is behouden. Het museum biedt tevens een programma van verrassende, wisselende tentoonstellingen.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite
Panorama Mesdag, het grootste schilderij van Nederland

Panorama Mesdag

Wie Panorama Mesdag binnengaat, staat ineens midden in het grootste schilderij van Nederland, kijkt 360 graden in het rond en beleeft het Scheveningen aan het eind van de 19e eeuw.

Nog meer ontdekken