Museumkaart achterkant HQ

Museumkaart

Bezoek meer dan 450 musea

Registreer of verzilver je Museumkaart

Personaliseer en geniet een jaar lang

Heb je een tijdelijke Museumkaart gekocht of een Cadeau Museumkaart gekregen? Registreer je en ontvang binnen 5 werkdagen je definitieve Museumkaart in huis.

Registreren of verzilveren

Wat kun je met de Museumkaart?

Een jaar lang eindeloos ontdekken in ruim 450 musea voor € 64,90 of € 32,45 t/m 18 jaar.

Meer informatie

Nieuw wachtwoord aanmaken

Museumkaart is overgestapt naar een nieuw systeem. Maak daarom nu een nieuw wachtwoord aan zodat je weer kunt inloggen bij Mijn Museumkaart.

Maak nieuw wachtwoord aan

Heb je al een nieuw wachtwoord aangevraagd?

Welke musea heb je de afgelopen tijd bezocht? Tot wanneer is je Museumkaart nog geldig? Op Mijn Museumkaart vind je deze gegevens. Hier kun je ook verlengen of kaarten toevoegen aan je account.

Inloggen

Veelgestelde vragen over de Museumkaart

 • Je krijgt van ons automatisch bericht 4/5 weken voordat je Museumkaart afloopt. Vanaf dat moment kan je ook verlengen op Mijn Museumkaart. Log in op Mijn Museumkaart en verleng je Museumkaart daar vandaag nog.

  Ivm een nieuw systeem sinds augustus moet elke kaarthouder een nieuw wachtwoord aanvragen. Houd je Museumkaart bij de hand en vraag hier een wachtwoord aan.

  Het stilzwijgend verlengen van jouw Museumkaart is niet meer toegestaan. Daarom is automatische incasso niet meer mogelijk.

 • Iedereen waarvan de kaart binnen een maand verloopt, ontvangt een mail/brief met een verlengvoorstel. Controleer ook de spam box en voeg eventueel service@e.museumkaart.nl toe aan je favorieten.

  Na betaling ontvang je de Museumkaarten binnen 5 werkdagen thuis. Betalen kan via Ideal of QR code die is gekoppeld aan jouw verlenging.

  Heb je meerdere kaarten en wil je ze niet allemaal verlengen? In de Mijn Museumkaart kan je via verlengen aangeven welke kaarten je wilt verlengen. Of stuur een mail naar de klantenservice@museumkaart.nl met je naam en kaartnummers met daarbij welke je wel en niet wil verlengen en je krijgt een nieuw betaalverzoek.

 • Een nieuwe Museumkaart kost € 64,90. Als je de Museumkaart verlengt via onze brief, mail of via Mijn Museumkaart, krijg je € 4,95 korting en betaal je automatisch € 59,95 in plaats van € 64,90.

  Voor de Museumkidskaart en de Jongerenkaart betaal je automatisch € 27,50 in plaats van € 32,45. Je betaalt ook € 4,95 minder bij verlengen via onze brief, mail of via Mijn Museumkaart.

 • Naast betalen via de digitale bankieren-app kun je nu ook betalen door de QR-code te scannen. Scan de QR-code met je telefooncamera. Je komt direct in het iDeal betaalproces van jouw Museumkaart. Heeft jouw camera nog geen QR-scan, download dan een iDeal QR-scan-app in de App Store. Op deze wijze hoef je alleen nog akkoord te geven op de betaling voor de nieuwe Museumkaart. Onze bankrekeningnummers zijn;

  • Aankoop Museumkaart via IDEAL - NL95ABNA0626918871
  • Verlengen via acceptgiro - NL41ABNA0455133425
  • Scannen QR-code verlengen - NL04 ADYB 2017400157
 • Scan de QR-code met je camera op je telefoon (niet in je bank app). Je komt direct in het iDeal betaalproces van jouw Museumkaart. Heeft jouw camera nog geen QR-scan, download dan een iDeal QR-scan-app in de App Store. Zo hoef je alleen nog akkoord te geven op de betaling voor de nieuwe Museumkaart.

 • Ja, betalen met de QR-code is veilig. Nadat je de QR-code hebt gescand, vult hij automatisch het rekeningnummer of het betalingskenmerk in.

 • Alle kaarthouders krijgen extra looptijd voor de dagen dat musea gesloten zijn. Als het goed is heb je van ons persoonlijk bericht gekregen over je nieuwe einddatum. Omdat de Museumkaart tijdens de sluiting is verlengd en we je een nieuwe kaart hebben toegestuurd, zijn alle extra dagen die je nog tegoed had op de NIEUWE kaart bijgeschreven. In de Mijn Museumkaart-omgeving kun je controleren welke kaart nu actief is. Deze kaart moet je meenemen naar het museum.

 • Als in jouw huishouden 2 of meer Museumkaarten zijn met verschillende vervaldata en die data liggen binnen 6 weken uit elkaar, dan is dit bedrag voor de Museumkaarten samen. De start- en einddatum van de verschillende kaarten blijven zoals ze nu zijn.

 • Je ontvangt de Museumkaart 2 weken na betaling. Als je je nieuwe Museumkaart binnen hebt, kun je hem meteen gebruiken. Je oude kaart is vanaf dat moment niet meer geldig.

  Heb je de Museumkaart niet gekregen? Neem dan contact op met de klantenservice. Het is wel belangrijk dat je dit meldt binnen 6 weken na de vervaldatum van je oude kaart. Contactgegevens klantenservicezijn hier te vinden.

 • Twijfel je of de mail echt van ons afkomstig is? De afzender van de mails is e.museum.nl of e.museumkaart.nl

 • Het is niet meer verplicht om te reserveren bij musea. Toch maken een aantal musea nog steeds gebruik van tijdsloten. Zodat zij beter kunnen inschatten wanneer er (veel) bezoekers komen en bedrijfsvoering daarop te kunnen afstemmen. Het overgrote deel van de musea in ons land is zonder tijdsloten geopend. Kijk voor de zekerheid op de website van het museum of reserveer een ticket om teleurstelling te voorkomen.

 • Je Museumkaart staat op naam, is strikt persoonlijk en daarom uniek. Alleen degene waarvan de persoonsgegevens - en de pasfoto - op de Museumkaart staan heeft het recht op de voordelen die aan de Museumkaart zijn gekoppeld. Een foto van je Museumkaart op je telefoon is helaas niet geldig in de musea. Theoretisch zou iedereen een foto kunnen maken van jouw kaart. Controle hierop is - nu nog niet alle kaarten van een foto voorzien zijn - niet goed mogelijk, vandaar dat alleen de originele Museumkaarten gelden als toegangsbewijs.

 • Mail naar klantenservice@museumkaart.nl met als onderwerp Duplicaat en geef aan wat de situatie is. Wij blokkeren dan meteen je verloren of gestolen Museumkaart en sturen je dan een eenmalige betaling van € 4,95. Als we het geld hebben ontvangen sturen wij je nieuwe kaart op.

 • Wil je geen Museumkaart meer ontvangen? Dan hoef je niks te doen. De Museumkaart loopt automatisch af.

 • Als je je kaart vergeet te registreren heb je helaas geen recht op vrije toegang. Registreer op de site direct alsnog je tijdelijke kaart. Met je definitieve Museumkaart, kun je weer musea bezoeken.

  Je kunt je tijdelijke kaart dus ook nog ná de noodzakelijke 31 dagen registreren. Je moet dan even wachten tot je je definitieve Museumkaart hebt voordat je weer naar een museum kan.

 • Je kunt de gebruiksvoorwaarden van de Museumkaart op de pagina 'Gebruiksvoorwaarden' teruglezen.

 • Je Museumkaart geeft toegang tot 450 musea en je pas is het entreebewijs om toegang te krijgen. De kaart is persoonlijk en moet gescand worden bij de kassa. Zowel in de voorwaarden als op de brief die bij de pas zit wordt dit ook benoemd dat je altijd je fysieke kaart bij je moet hebben. Ben je de kaart vergeten dan moet je een entreekaartje kopen. Dit prijs van het entreekaartje kan niet teruggevraagd worden.

 • Bij sommige kaarten lukt het niet om te registreren, dit komt omdat het museum de kaart dan niet juist heeft gescand. Mail de klantenservice@museumkaart.nl de volgende gegevens; Onderwerp : Kaart registreren lukt niet Kaartnummer(s), aanschafdatum en in welk museum gekocht

  Wij zorgen ervoor dat de kaart wordt geactiveerd om te registreren. Onze excuses voor het ongemak.

 • Je kunt bij ons op de site je Museumkaart kopen. Je krijgt dan je kaart binnen 7 werkdagen in de brievenbus. Pas daarna kun je met je Museumkaart naar een museum.

  In het museum

  Wil je liever meteen naar het museum? Koop je kaart dan daar. Bekijk bij welke musea je je Museumkaart aan de balie kunt kopen. Dan kun je er wél meteen gebruik van maken.

  Tijdelijke kaart

  Als je in het museum een Museumkaart koopt, is dat een tijdelijke kaart die 31 dagen geldig is. Het is héél belangrijk dat je deze tijdelijke kaart meteen registreert op onze site. Hiermee personaliseer je hem en krijg je je definitieve kaart thuisgestuurd met jouw gegevens erop.

  Je kunt maximaal 5 bezoeken afleggen met je tijdelijke kaart. Als je hem koopt, geldt dat meteen als het eerste bezoek, óók als je die eerste keer niet het museum ingaat. Je tijdelijke kaart is geldig totdat je je definitieve Museumkaart hebt gekregen. Daarna niet meer.

 • Nee, er is geen gezins-Museumkaart. De Museumkaart is strikt persoonlijk. Hij is uitsluitend bestemd voor gebruik door de persoon van wie de gegevens en de foto op de Museumkaart staan. Het is wel mogelijk om op Mijn Museumkaart meerdere kaarten aan te vragen, dus ook voor gezinsleden of vrienden. Je kunt ook via Mijn Museumkaart kaarten toevoegen aan je account.

  • Aankoop Museumkaart via IDEAL - NL95ABNA0626918871
  • Verlengen via acceptgiro - NL41ABNA0455133425
  • Scannen QR-code verlengen - NL04 ADYB 2017400157
 • In de meeste gevallen komt dit doordat je als kaarthouder vorig jaar een donatie gedaan hebt, waardoor er een verschil zit in einddata.

 • Heb je een Museumkaart besteld en je kreeg onterecht je Museumkaart niet, dan krijg je uiteraard kosteloos een nieuwe toegestuurd. Het is wel belangrijk dat je dit meldt binnen zes weken na de vervaldatum van je oude kaart, anders zien wij ons genoodzaakt je € 4,95 aan éénmalige verwerkingskosten te berekenen. Neem dus zo snel mogelijk [contact op met de klantenservice.

 • Met de Cadeau Museumkaart geef je de Museumkaart cadeau. De ontvanger krijgt een cadeaucode waarmee hij of zij gratis de Museumkaart kan bestellen. De Cadeau Museumkaart is 24 maanden na aankoop geldig. Degene die hem krijgt kan hem op elk moment online omzetten in een Museumkaart die een jaar lang geldig is.

 • Op dit moment alleen online via museumkaart.nl. Je kunt hem dus nog niet in het museum kopen. We verwachten dat dat binnenkort wel kan.

 • Fijn dat je verrast bent met de Cadeau Museumkaart. Je kunt deze binnen 24 maanden na aankoop inwisselen voor een Museumkaart. Zodra je eigen Museumkaart afloopt, bestel je met de cadeau code gratis je nieuwe Museumkaart, zodat er geen overlap is. Houd wel rekening met de bezorgtijd van 7 werkdagen.

 • Binnen 24 maanden na aankoop kun je de Cadeau Museumkaart gebruiken om een gratis Museumkaart te bestellen. Bekijk hier tot wanneer je de cadeaucode kunt verzilveren: museumkaart.nl/geldigheid.

 • Na bestelling via de website ontvang je binnen 7 werkdagen de Cadeau Museumkaart thuis. Houd dus rekening met het bestelmoment, zodat je de Cadeau Museumkaart op tijd in huis hebt.

 • Op museumkaart.nl/registreren kun je de cadeaucode registreren om een gratis Museumkaart te bestellen. Dit kan binnen 24 maanden na aankoop van de Cadeau Museumkaart.

 • Na het registreren van je cadeaucode om de Museumkaart te bestellen ontvang je binnen 7 werkdagen de Museumkaart thuis. Deze is vanaf het moment van verzilveren een jaar geldig.

 • De Cadeau Museumkaart is geen geldig entreebewijs. Het is alleen een cadeaucode waarmee je via registratie een gratis Museumkaart kunt bestellen.

 • De algemene voorwaarden van de Cadeau Museumkaart vind je hier.

 • Jouw (mail) adres gebruiken wij alleen om je namens de Museumkaart op de hoogte te houden. Bijvoorbeeld om je definitieve Museumkaart toe te sturen. Als je hebt ingevuld akkoord te gaan, krijg je maandelijks onze nieuwsbrief Museumtips, vol interessante, exclusieve aanbiedingen voor kaarthouders. Lees ons privacystatement voor een uitgebreide toelichting.