Pers

Persberichten, jaarverslagen, logo’s en contactinformatie van onze persvoorlichting

Voor alle musea, ongeacht grootte, type collectie, vestigingsplaats of wijze van financiering, is de Museumvereniging spreekbuis richting pers en politiek. De Museumvereniging behartigt daarbij de belangen van de museumsector en vertegenwoordigt de sector in het contact met relevante partijen, zoals de overheid, provincies en gemeenten.

Perscontact

Bel of mail

Voor persvragen over Museum.nl, de Museumkaart of de Museumvereniging kun je contact opnemen via persberichten@museumvereniging.nl of telefonisch via 020 551 29 00.

Nationale Museumweek

De Nationale Museumweek is begonnen! De week staat bol van de activiteiten en media-aandacht. Blijf je graag op de hoogte van wat er allemaal gebeurt deze week? En ben je benieuwd hoe de Museumweek in het nieuws verschijnt? Volg hier de laatste berichten.

Het laatste nieuws over de Museumweek
Campagnebeeld NMW 2022 Open je Wereld

Persberichten en nieuws

Over musea en onze sector

De meest actuele informatie over de museumsector en alle persberichten van de Museumvereniging zijn te vinden op de site van de Museumvereniging.

Nieuws op museumvereniging.nl

Een blijvende binding met het publiek

Jaarverslag Museumvereniging (2020)

Samen vertellen musea het hele, actuele verhaal van onze voortdurend veranderende samenleving. 2020 was voor ons als museumsector en voor iedereen overal ter wereld een heel bijzonder jaar en verhaal. Niemand kon bij het begin van 2020 bevroeden dat een coronapandemie de wereld in zijn greep zou krijgen en houden.

Bekijk het jaarverslag 2020
Logo Museumvereniging

De kapitale kracht van de Museumkaart

Jaarverslag Museumkaart (2020)

De Museumkaart bewijst al 39 jaar hoe aantrekkelijk onze musea zijn. In 2019 bezochten 1,4 miljoen kaarthouders 9,3 miljoen keer een museum.

Bekijk het jaarverslag 2020
Een jonge man met een Museumkaart in zijn hand

Jaarlijkse cijfers over musea

Elk jaar onderzoeken het CBS en de Museumvereniging de stand van zaken in de museumsector en publiceert de vereniging die onder de naam Museumcijfers. Daarin vind je o.a. gegevens over personeel, bezoekers, financiƫn en educatie over alle musea die zijn aangesloten bij de Museumverenging.

Bekijk de museumcijfers
Museumcijfers Museumvereniging 2020