Pers

Persberichten, jaarverslagen, logo’s en contactinformatie van onze persvoorlichting

Het is de missie van de Museumvereniging een toekomstbestendige museumsector te realiseren waarmee iedereen zich verbonden voelt. Aan de hand van vijf speerpunten zorgen we voor verbinding met het publiek, activeren en faciliteren we kennisdeling tussen leden en behartigen we de belangen van de museumsector bij de overheid. De Museumvereniging vertegenwoordigt 471 musea, ongeacht grootte, type collectie, vestigingsplaats of wijze van financiering.

Perscontact

Bel of mail

Voor persvragen over Museum.nl, de Museumkaart kan je contact opnemen via info@museumvereniging.nl / persberichten@museumvereniging.nl of telefonisch via 020 551 29 00.

Voor vragen over de Museumvereniging kan je contact opnemen met 020 551 2900.

Persberichten en nieuws

Over musea en onze sector

De meest actuele informatie over de museumsector en alle persberichten van de Museumvereniging zijn te vinden op de site van de Museumvereniging.

Naar museumvereniging.nl

Logo's

Download hier logo's van de Museumvereniging en onze submerken.

Een blijvende binding met het publiek

Jaarverslag Museumvereniging (2022)

In dit jaarverslag maak je kennis met alle mensen die in 2022 de Museumvereniging vormden. De medewerkers vertellen een collectief verhaal van en over een bewogen en bevlogen jaar voor de Museumvereniging, en voor de musea waar zij voor staat en zich met hart en ziel voor inzet.

De kapitale kracht van de Museumkaart

Jaarverslag Museumkaart (2022)

De Museumkaart bewijst al ruim 40 jaar hoe aantrekkelijk onze musea zijn. 2022 was een transitiejaar, maar ook een jaar van herstel na de coronapandemie. Zo was er sprake van een spectaculaire toename in het bezoek onder jongeren. Een prachtige ontwikkeling die veel belooft voor de toekomst.

Een jonge man met een Museumkaart in zijn hand

Jaarlijkse cijfers over musea

Elk jaar doen de Museumvereniging en het CBS een uitvraag onder musea over het afgelopen jaar. In de publicatie Museumcijfers 2022 verschijnen de cijfers van de 469 leden van de Museumvereniging. Daarin vind je o.a. gegevens over personeel, bezoekers, financiƫn en educatie over alle musea die zijn aangesloten bij de Museumverenging.