Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 11:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
wo - zo 11:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
Bekijk alle openingstijden
Utrechtseweg 87
6812 AA Arnhem
Route plannen Route plannen

026 - 30 31 400

Tuin Museum Arnhem met installatie Maria Roosen
Museum Arnhem. Foto: Jannes Linders.
Moeder met kinderen in tentoonstellingszaal Tenminste Houdbaar Tot
Museum Arnhem. Foto: Eva Broekema.

Kunst kijken in één van de mooist gelegen museumgebouwen van Nederland met een schitterend uitzicht op de Rijn. Dát kan in Museum Arnhem. Het museum opende in mei 2022 de deuren na een grootscheepse verbouwing. Een vernieuwd museum met een vrij toegankelijke beeldentuin op een vertrouwde plek.

Museum Arnhem

Vanuit de historische koepel als gastvrij middelpunt ontdek je in de nieuwe vleugel van Benthem Crouwel Architects de collectie magisch- en neorealisme, hedendaagse kunst en vormgeving. Het museum verbindt vanuit verschillende perspectieven kunst en samenleving met elkaar.

Beeldentuin

Tuin Museum Arnhem is een fijne plek voor een kop koffie op het terras met uitzicht op de Rijn of om een potje te pingpongen. Er staan kunstwerken van onder andere Maria Roosen, Louie Cordero, Monika Dahlberg en Henry Moore.

Open

Met Open geeft Museum Arnhem een impuls aan de educatieve traditie, die door Pierre Janssen is gestart. Pierre Janssen was directeur van het museum van 1969-1982. De op beleving gerichte presentatie biedt bezoekers een verdiepende kijkervaring en nodigt uit werken op verschillende manieren te ervaren en deze ervaringen actief met elkaar te delen.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Museumwinkel
  • Restaurant
  • Drinken
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken