Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 11:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
za - zo 11:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
di - do 11:00 - 17:00 uur
Utrechtseweg 87
6812 AA Arnhem
Route plannen Route plannen

026 - 30 31 400

Tuin Museum Arnhem met installatie Maria Roosen
Museum Arnhem. Foto: Jannes Linders.
Moeder met kinderen in tentoonstellingszaal Tenminste Houdbaar Tot
Museum Arnhem. Foto: Eva Broekema.

Kunst kijken in één van de mooist gelegen museumgebouwen van Nederland met een schitterend uitzicht op de Rijn. Dát kan in Museum Arnhem. Het museum opende in mei 2022 de deuren na een grootscheepse verbouwing. Een vernieuwd museum met een vrij toegankelijke beeldentuin op een vertrouwde plek.

Museum Arnhem

Vanuit de historische koepel als gastvrij middelpunt ontdek je in de nieuwe vleugel van Benthem Crouwel Architects de collectie magisch- en neorealisme, hedendaagse kunst en vormgeving. Het museum verbindt vanuit verschillende perspectieven kunst en samenleving met elkaar. Publiekslievelingen als Carel Willink, Pyke Koch en hedendaagse kunst van Otobong Nkanga en Marlene Dumas zijn weer te zien.

Beeldentuin

Tuin Museum Arnhem is een fijne plek voor een kop koffie op het terras met uitzicht op de Rijn of om een potje te pingpongen. Er staan kunstwerken van onder andere Maria Roosen, Louie Cordero, Monika Dahlberg en Henry Moore.

Van Links Naar Rechts

Museum Arnhem staat bekend om zijn collectie Neo-realisme, met werken van kunstenaars als Dick Ket, Carel Willink en Pyke Koch. De tentoonstelling Van Links Naar Rechts biedt een nieuwe kijk op een eeuw Neo-realisme, waarbij de invloed van politieke spanningen in het Interbellum zichtbaar worden.

Tenminste Houdbaar Tot

Tenminste Houdbaar Tot toont de verschillende manieren waarop kunstenaars vanaf de 17de eeuw tot nu de natuur verbeelden. Welke verhalen vertellen de landschappen, stillevens, planten en dieren over de relaties tussen mensen en natuur door de eeuwen heen? Welke verhalen vertellen ze niet… en waarom niet?

Open

Met Open geeft Museum Arnhem een impuls aan de educatieve traditie, die door Pierre Janssen is gestart. Pierre Janssen was directeur van het museum van 1969-1982. De op beleving gerichte presentatie biedt bezoekers een verdiepende kijkervaring en nodigt uit werken op verschillende manieren te ervaren en deze ervaringen actief met elkaar te delen.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Olieverfschilderij van een vrouw met een zwart witte kat in haar armen

Wilma met kat

Carel Willink zijn werk 'Wilma met kat' is een heel invoelend schilderij en voor iedereen herkenbaar. Bewonder het in Museum Arnhem en als muurschildering.

Nog meer ontdekken