Bezoekers op het kunstwerk Jardin d'émail van Jean Dubuffet in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum

Jean Dubuffet, Jardin d'émail, 1974     Beton, glasvezel versterkt epoxy, polyurethaan verf, circa 800 x 2000 x 3000 cm     Collectie Kröller-Müller Museum, foto Marjon Gemmeke

Aanraken

Een kunstwerk dat je mag aanraken, waar je doorheen mag lopen, waar je zelfs in mag spelen! De wereldberoemde Jardin d’émail van Jean Dubuffet maakt op veel grote en kleine bezoekers een onuitwisbare indruk.

Andere wereld

De ommuurde kunstmatige *tuin * is speciaal voor de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum ontworpen. Het contrast tussen het stralende wit met de grillige zwarte lijnen en de natuurlijke omgeving is bijzonder groot. Eenmaal binnen in deze kunsttuin waan je je in een volstrekt andere wereld.

Karakteristiek

De sfeer van dit monumentale beeld is karakteristiek voor het oeuvre van Dubuffet. Uit al zijn werken spreekt zijn fascinatie voor het ongewone, het spontane, het onderbewuste en het chaotische, dat de schilderingen en tekeningen van kinderen en geesteszieken kenmerkt. Hij noemt deze door hem bewonderde uitingen, die men niet tot de officiële kunst rekent, art brut.

Let op: vanwege risico op gladheid is het werk niet toegankelijk bij neerslag. In herfst en winter is het werk gesloten.

Locatie

Kröller-Müller Museum

Houtkampweg 6
6731 AW Otterlo
Route plannen Route plannen

Museumkaart geldig

Bezoek museumpagina

Nog meer ontdekken