Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 10:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
wo - zo 10:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
Bekijk alle openingstijden
Houtkampweg 6
6731 AW Otterlo
Route plannen Route plannen

0318 - 59 12 41

Het Kröller-Müller Museum in Otterlo
Het Kröller-Müller Museum in Otterlo, foto Marjon Gemmeke
Bezoeker in de van Gogh galerij van het Kröller-Müller Museum
De van Gogh Galerij van het Kröller-Müller Museum, foto Wieneke Hofland
Kinderen bij Le commencement du monde (1924) van Constantin Brancusi
Kinderen bij Le commencement du monde (1924) van Constantin Brancusi
Bezoekers op het kunstwerk Jardin d'émail van Jean Dubuffet in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum
Bezoekers op het kunstwerk Jardin d'émail van Jean Dubuffet in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum, foto: Marjon Gemmeke
Geocaching route in de beeldentuin
Geocaching route in de beeldentuin

De collectie van het Kröller-Müller Museum bevat topstukken van moderne en hedendaagse meesters en een unieke beeldentuin. Het museum ligt midden op de Veluwe. Het Kröller-Müller Museum is een van de best bezochte kunstmusea van Nederland.

Helene Kröller-Müller

Het museum in het levenswerk van Helene Kröller-Müller. Haar verzameling is een van de grootste privécollecties van de twintigste eeuw. De collectie is niet alleen van internationaal topniveau, maar vertelt ook het fascinerende verhaal van de droom van Helene Kröller-Müller.

Kunst, natuur en architectuur

Het ensemble van kunst, natuur en architectuur vindt zijn oorsprong in de opvattingen van Helene. Haar ideaal is een museum voor internationale topkunst te midden van de natuur. Directeuren na haar hebben op eigen wijze invulling gegeven aan dit ideaal en het museum laten meegroeien met de eigen tijd. Het Kröller-Müller Museum inspireert tot op de dag van vandaag.

Breed aanbod

Het Kröller-Müller Museum bezit met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld. Daarnaast bevat de collectie topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. In de beeldentuin van bijna 25 hectare vind je ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet en van Marta Pan tot Richard Serra.

Een aanrader voor families

In het museum vind je talloze leuke activiteiten voor kinderen. Ga op bijvoorbeeld speurtocht langs topstukken van het museum, beantwoord alle vragen en voer uitdagende opdrachten uit. En wil jij in de schoenen stappen van de grote meesters? Met het Schilderspel schilder je op een digitaal canvas details na van kunstwerken uit onze collectie.

Midden op de Veluwe

Het museum ligt midden op de Veluwe, een uitgestrekt natuurgebied waar volop gefietst en gewandeld kan worden. Maar ook vlakbij winkelstad Arnhem en het bosrijke Apeldoorn. Een perfecte omgeving voor een weekendje weg!

Het museum ligt midden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Daarom moet je ook voor het park betalen en hiervoor een apart entreekaartje kopen. Dit geldt ook voor Museumkaarthouders.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Museumwinkel
  • Restaurant
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken