Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 10:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
do - zo 10:00 - 17:00 uur
ma 12:00 - 17:00 uur
di 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Houtkampweg 6
6731 AW Otterlo
Route plannen Route plannen

0318 - 59 12 41

Zijaanzicht van het Kröller-Müller Museum met been beeld van een rechtop staande man
Het Kröller-Müller Museum in Otterlo, foto Marjon Gemmeke
Bezoeker in de van Gogh galerij van het Kröller-Müller Museum
De van Gogh Galerij van het Kröller-Müller Museum, foto Wieneke Hofland
Moeder en kind kijken naar schilderijen in het Kröller-Müller Museum
Moeder en kind kijken naar schilderijen in het Kröller-Müller Museum, foto: Wieneke Hofland
Bezoekers op het kunstwerk Jardin d'émail van Jean Dubuffet in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum
Bezoekers op het kunstwerk Jardin d'émail van Jean Dubuffet in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum, foto: Marjon Gemmeke

De collectie van het Kröller-Müller Museum bevat topstukken van moderne en hedendaagse meesters en een unieke beeldentuin. Het museum ligt midden op de Veluwe. Met zo’n 400.000 bezoekers per jaar is het Kröller-Müller een van de best bezochte kunstmusea van Nederland.

Helene Kröller-Müller

Het museum in het levenswerk van Helene Kröller-Müller. Tussen 1907 en 1922 koopt zij bijna 11.500 kunstwerken aan. Dat maakt haar verzameling tot een van de grootste privécollecties van de twintigste eeuw. De collectie is niet alleen van internationaal topniveau, maar vertelt ook het fascinerende verhaal van de droom van Helene Kröller-Müller.

Kunst, natuur en architectuur

Het ensemble van kunst, natuur en architectuur vindt zijn oorsprong in de opvattingen van Helene. Haar ideaal is een museum voor internationale topkunst te midden van de natuur. Directeuren na haar hebben op eigen wijze invulling gegeven aan dit ideaal en het museum laten meegroeien met de eigen tijd. Het Kröller-Müller Museum is daardoor uniek in Nederland en uitzonderlijk in de wereld. En het inspireert tot op de dag van vandaag.

Breed aanbod

Het Kröller-Müller Museum bezit met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld. Daarnaast bevat de collectie topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Het museum is omgeven door een buitenzaal van 25 hectare. Verspreid door de tuin staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet en van Marta Pan tot Richard Serra.

Midden op de Veluwe

Het museum ligt midden op de Veluwe, een uitgestrekt natuurgebied waar volop gefietst en gewandeld kan worden. Maar ook vlakbij winkelstad Arnhem en het bosrijke Apeldoorn. Een perfecte omgeving voor een weekendje weg!

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Museumwinkel
  • Restaurant
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
Meer informatie op de museumsite
Caféterras bij nacht van Vincent van Gogh

Topstukken uit de Kröller-Müllercollectie

Deze topstukken van Vincent van Gogh, Jean Dubuffet, Georges Seurat en Giacomo Balla zijn altijd te zien in het museum. Bekend én geliefd, bij zowel binnen- als buitenlands publiek. Met recht Pronkstukken!

Nog meer ontdekken