Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 10:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
ma Gesloten
di - za 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Leidsestraatweg 57
2594 BB Den Haag
Route plannen Route plannen

+31 70 - 30 47 373

Het Louwman Museum in Den Haag ontworpen door de Amerikaanse architect Michael Graves
Het Louwman Museum in Den Haag ontworpen door de Amerikaanse architect Michael Graves
Auto's in een grote zaal van het museum
Ontdek wat de automobielindustrie heeft voortgebracht

De auto is een van de belangrijkste uitvindingen van de 19e en 20e eeuw. Bekijk de collectie van meer dan 250 pronkstukken in het Louwman Museum. En stap in de geschiedenis van de vooruitgang.

Het Louwman Museum in Den Haag is de plek waar meer dan 130 jaar vooruitgang, innovatie en design zichtbaar vertegenwoordigd is in een unieke collectie van meer dan 250 pronkstukken uit de geschiedenis van de automobiel.

Rondleiding

Rondleidingen Van James Bond’s Aston Martin DB5 tot aan de eerste Toyota ooit. Tijdens een rondleiding vertellen we je alles over onze collectie. In vloeiend Nederlands, Engels en Duits. Dat doen we zowel individueel als in een groep. Je kunt bij ons de volgende drie verschillende type rondleidingen boeken:

De geschiedenis van de auto (tijdsduur minimaal 60 minuten) Deze rondleiding op de tweede verdieping, vertelt het verhaal vanaf de eerste auto’s. De belangrijkste ontwikkelingen en mijlpalen uit de autogeschiedenis komen uitgebreid aan bod.

Racing, kunst en design (tijdsduur minimaal 60 minuten) Deze rondleiding op de eerste verdieping, vertelt het verhaal van kunstenaars die geïnspireerd door de automobiel, de meest fraaie en uiteenlopende posters, affiches, schilderijen en sculpturen creëerden. Daarnaast worden tijdens deze rondleiding de fraaiste race- en showcars getoond.

Luxe automobielen en Nederlands erfgoed (tijdsduur minimaal 60 minuten) Deze rondleiding op de begane grond toont allereerst de zgn. ‘Great Cars’, de auto’s van de rijken der aarde in de jaren ’30 van vorige eeuw. Vervolgens neemt de gids je mee door een uniek stukje Nederlands erfgoed; de grootste collectie Spyker automobielen en de enige overgebleven Eijsink auto ter wereld.

Thuis kun je het Louwman Museum bewonderen via de audiotour die je meeneemt door de geschiedenis van de automobiel via IZI-travel en Spotify. Louwman Museum Audiotour

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Restaurant
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken