Voor families

De leukste uitjes voor kids

  • Speciaal voor jonge museumfans

    Museumkids is hét platform voor kids t/m 12 jaar die musea willen ontdekken. Met games en museumtips voor leuke activiteiten. Thuis of in het museum.

    Naar Museumkids

Kidsproof!

Wat zijn de leukste musea, volgens kinderen?

Elk jaar opnieuw zoeken de Museuminspecteurs uit welke musea écht leuk zijn voor kinderen. Door de musea te bezoeken en te vertellen wat ze daar ontdekken ontstaan zo de Kidsproof musea. Een echt boeiend dagje uit heb je in een Kidsproof museum. Aanbevolen door de Museuminspecteurs. Maak alvast een lijstje.

Alle kidsproof musea vind je hier

Jouw kind een museuminspecteur?

Voor nieuwsgierige aagjes en kritische koters

Als museuminspecteur vul je na je museumbezoek een vragenlijst in op museumkids.nl. Hoe leuk is dit museum, is er wat te beleven voor kinderen? Wat zou jij doen als je de directeur bent, etc. Je kunt dit ook samen met je kind doen, een leuke manier om samen musea te bezoeken en erover na te praten. Elk seizoen zijn er ook mooie prijzen te winnen. Ieder kind onder de 13 jaar kan Museuminspecteur worden. Iets voor jouw kind?

Lees alles over de Museuminspecteurs op museumkids

Cadeautip: de Museumkaart voor kinderen!

Geef een Kidskaart cadeau aan je liefste (klein)kind en ga vaker samen op stap. Een Cadeau Museumkidskaart kost maar € 32,45 en is na verzilveren een heel jaar geldig.

  • Alle kidsproof musea bezoeken
  • Samen de leukste activiteiten in musea ontdekken
  • Vaker naar het museum, even of lekker lang
Geef de Kidskaart
Cadeau Museumkaart kids met confetti