Tikkit de museuminspecteur

Voor families

Tips om thuis te doen

  • Speciaal voor jonge museumfans

    Museumkids is hét platform voor kids t/m 12 jaar die musea willen ontdekken. Met games, vlogs en museumtips voor leuke activiteiten. Thuis of in het museum.

    Naar Museumkids

Museumkids Escape Game

Ook in de meivakantie!

Speel hét spannendste museum detectivespel. Ontrafel het mysterie van de verdwenen pronkstukken. Help mascotte Tikkit mee om ze te vinden. Analyseer een politiedossier, bekijk videobeelden, los raadsels op en nog véél meer. Leuk en leerzaam voor de hele familie. Speel in de vakantie mee t/m 16 mei en win te gekke prijzen.

Speel mee

Haal het museum in huis

Ontdek familietentoonstellingen, activiteiten en kinderprogramma’s van de Nederlandse musea. De leukste tips voor een online uitstapje naar het museum met kinderen of kleinkinderen.

Kidsproof!

Wat zijn de leukste musea, volgens kinderen?

Elk jaar opnieuw zoeken de Museuminspecteurs uit welke musea écht leuk zijn voor kinderen. Door de musea te bezoeken en te vertellen wat ze daar ontdekken ontstaan zo de Kidsproof musea. Een echt boeiend dagje uit heb je in een Kidsproof museum. Aanbevolen door de Museuminspecteurs. Kom je ook kijken?

Alle kidsproof musea vind je hier
Museumkids mascotte Tikkit toont de Kidsproof musea voor 2021

Kidskaart, de Museumkaart voor kinderen!

€32,45 per jaar

  • Alle kidsproof musea bezoeken
  • Samen de leukste activiteiten in musea ontdekken
  • Vaker naar het museum, even of lekker lang
  • Geldig voor kinderen t/m 12 jaar
Bestel de Kidskaart
kidskaart

Jouw kind een museuminspecteur?

Voor nieuwsgierige aagjes en kritische koters

Als museuminspecteur vul je na je museumbezoek een vragenlijst in op museumkids.nl. Hoe leuk is dit museum, is er wat te beleven voor kinderen? Wat zou jij doen als je de directeur bent, etc. Je kunt dit ook samen met je kind doen, een leuke manier om samen musea te bezoeken en erover na te praten. Elk seizoen zijn er ook mooie prijzen te winnen. Ieder kind onder de 13 jaar kan Museuminspecteur worden. Iets voor jouw kind?

Lees alles over de Museuminspecteurs op museumkids

Museumkidskleurplaat - Hoe ziet jouw museum eruit?

Pak je kleurpotloden, stiften, verf, kwasten en leef je uit op de Museumkidskleurplaat

Wat hangt er in jouw museum, hoe ziet je wapenschild eruit en wat is dat voor machine waar Tikkit mee bezig is? Lekker kleuren, tekenen, plakken of knippen. Alles mag en het is fijn als je er een plaatje van op instagram zet.