Ga niet stilzitten maar doen

In musea is een heleboel te dóén voor kinderen. Ga samen met je kind op avontuur op een forteiland, doe de gekste proefjes of leef je uit in een kinder-doe-tentoonstelling.

Naar beneden scrollen

Reis op een spannend forteiland met een lift naar het middelpunt van de aarde. Ontsnap uit het klimaatdoolhof of bouw de hoogste toren die tegen een aardbeving kan.

Wonderkamers

Met een tablet in je hand verdwaal je samen door allerlei Wonderkamers. Dans met Mondriaan, ontdek wat kunst waard is of verkleed jezelf in de kamer Op de Catwalk.

Ontdek een spannend gevangenismuseum. Maak samen een ritje in De Boevenbus. Speel buiten in een echte klauterbajes. Of doe een spannende speurtocht en red Gaius uit de cel.

One Planet NOW! Future Food Lab. De algenbar

In Museon-Omniversum maak je je eigen voedsel. Blaas door de slang en laat met jouw adem algen groeien. Durf jij daarna de groene algen shake op te drinken?

Hijsen, laden en lossen maar! In de kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons maak je een schip klaar voor vertrek. In de Offshore Experience stappen de wat oudere kids (8+) met helm en al aan boord van een platform op zee.

Word onderzoeker en onderzoek een echt object in de OO-zone. Voor jongere kinderen is er in Natuurmuseum Brabant een hele zaal met kinderheld Kikker.