Ga om verliefd te worden

Laat je betoveren door je favoriete objecten, ontmoet andere museumbezoekers of ga samen met je maatje.

Naar beneden scrollen
Een tuin heeft tijd nodig om te groeien. Door een tuin te maken in de kruin van een boom behaalt Jeroen Kooijmans tijdwinst en schept hij een nieuwe ruimte. De boom als architectuur en drager van nieuw land. Via een open wenteltrap die langs de stam van een ca. 250 jaar oude eik omhoog gaat kom je op een plateau waarop een boomtuin met varens en mossen is aangelegd. Er loopt een klein paadje naar een bankje waar je kunt zitten. Door de bladeren van de boom heb je een mooi uitzicht over het landschap: een sprookjesachtige tuin voor twee De constructie van de boomtuin is dusdanig dat er geen schade wordt toegebracht aan de boom.

Als je via een open wenteltrap langs de stam van een ± 250 jaar oude eik omhoog gaat, kom je op een plateau met een boomtuin met varens en mossen. Door de bladeren van de boom heb je een mooi uitzicht over het landschap: een sprookjesachtige tuin voor twee.

Alleen al in je mond leven meer dan 700 soorten bacteriën. Bij de kiss-o-meter kan iedereen ontdekken hoeveel en welke microben je met elkaar uitwisselt tijdens een tongzoen.

Pong

Voor de Sonsbeektentoonstelling van 2016 maakte Louie Cordero een pingpongtafel die bezoekers mogen gebruiken. De tafel is ongebruikelijk van vorm en kleur, met ronde uiteindes met inkepingen, bedrukt met een felgekleurd all-over dessin.

Rotstuin Botanische Tuinen Utrecht

Aangelegd op de remises van Fort Hoofddijk, is de 10 meter hoge Rotstuin van de Botanische Tuinen Utrecht een van de grootste in Europa en uniek in Nederland.

Een speelse, dubbelzinnige Cupido

De eigenzinnige kunstenaar Aad de Haas speelde in de jaren na de Tweede Wereldoorlog een geheel eigen rol in het Limburgse kunstklimaat. Zijn werk vormt een boeiende weergave van zijn visie op maatschappelijke ontwikkelingen rond de thema's religie, erotiek en macht.

Het aan alle zijden fabelachtig gegraveerde, zilveren trouwkistje van de doopsgezinde Harlinger koopman Frans Reiners Templar. In 1633 veroverde hij er het hart van Yfke Joannes Tjesma mee.

Wandel in Trompenburg over de karakteristieke bruggetjes door schitterend groen en een zee van kleuren.

Trompenburg heeft een omvangrijke collectie eiken. Afkomstig uit tal van herkomstgebieden van in het wild verzamelde eikels en daarnaast tal van selecties met bijzondere eigenschappen

De tekening toont de fraaie delicate lijnvoering van de meester en zijn oog voor detail. Op de achtergrond zie je een typische ruïne en Cupido, zittend en observerend in een boom. De liefdesgod speelt een belangrijke rol in dit liefhebbende verhaal.