Skelet van een potvis

Dieren

Ontdek de grote diversiteit aan dieren in de Nederlandse musea

Je ziet het skelet van een potvis, een lammetje met twee hoofden, een kalf met drie snuiten, een levende koningspython en een bijna uitgestorven geitenras.

Naar beneden scrollen
Luuk Heezen met een python

Museumkaart Ontdekt

Dieren in het museum

Natura Docet Wonderryck Twente

Natura Docet Wonderryck Twente

Ga op avontuur en verwonder je over de bijzondere collectie opgezette dieren

Kalf met twee koppen

Geen zorgen, je ziet niet plotseling dubbel! Dit zwartbonte kalfje is inderdaad geboren met twee koppen.

Slang Loesje in iemand zijn handen

Heb jij haar al ontmoet? Loesje is de huisslang van Museum Natura Docet. Deze koningspython is maar klein van stuk dus kan gelukkig nog geen kwaad.

Het skelet van een mammoet

Met haar gigantische slagtanden torent de mammoet bij Museum Natura Docet hoog boven je uit. Eigenlijk is dit exemplaar één grote puzzel. Elk bot is afkomstig van een andere mammoet.

Sissende kakkerlak

Sssss…. dat is het geluid van de sissende kakkerlak. Deze kriebelende beestjes zijn gek op warmte. Ze kruipen dan ook het liefst tegen elkaar aan onder een stukje boomschors of andere beschutting.

Een jongen bekijkt van dichtbij een opgezette tijger

Natuurmuseum Fryslân

Ontdek vier verdiepingen vol informatie en bijzondere dieren

De maanvis uit Natuurmuseum Fryslan

De maanvis is een bijzonder dier dat soms verdwaalt en in onze Noordzee terecht komt. De maanvis bestaat uit een grote kop.

Een mus met een superman pakje aan

De mus is misschien wel het allergewoonste vogeltje ter wereld is. Overal kom je hem tegen; van New York tot New Delhi en van Lissabon tot Lutjebroek. En er zijn er zelfs bij die per trein en vliegtuig reizen. Een supermus dus!

Albinodieren in de collectie van Natuurmuseum Fryslan

In de collectie van het Natuurmuseum Fryslân vind je veel albinodieren, van egels en mollen tot mussen en waterhoentjes.

Ontmoet onze potvis

Het pronkstuk van Natuurmuseum Fryslân is één van de grootste objecten uit de collectie: het 14 meter lange skelet van de potvis. Dit onfortuinlijke dier spoelde op 3 november 1994 aan op een zandbank tussen Ameland en Terschelling.