Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag gesloten

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
di - zo 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Westzeedijk 345(Museumpark)
3015 AA Rotterdam
Route plannen Route plannen

010 - 43 64 222

Het Natuurhistorisch in Villa Dijkzigt
Het Natuurhistorisch in Villa Dijkzigt
Een jonge bezoeker beluisterd de audiotour
Leer van alles over (stads)natuur en natuurhistorie

Het Natuurhistorisch verbaast met tentoonstellingen over (stads)natuur en natuurhistorie. Zie een echt potvisskelet. Beroemd zijn de dode-dieren-met-een-verhaal: de Dominomus en de Tweede Kamermuis.

Het Natuurhistorisch is in 1927 is opgericht en heeft sindsdien een grote collectie aan (stads)dieren verzameld. Weet je dat Het natuurhistorisch ooit begonnen is op een zolder in een meisjesschool? Inmiddels zit het gevestigd in een mooie villa met een groot moden bijgebouw en heeft een leidende rol onder de natuurhistorische musea.

Veel variatie voor het hele gezin

Ontdek de verschillende kanten van de natuur en hoe zij in harmonie leeft in stedelijke gebieden. Het museum heeft diverse tijdelijke en permanente tentoonstellingen. Het Natuurhistorisch werkt voor haar tentoonstellingen ook samen met andere sectoren zoals de boekensector en medische sector. Kortom, een leuk dagje uit voor jong en oud.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite
Rotterdam zoemt - ontmoet onze bijen

Ontmoet de bijen

De bij is een klein beestje met een grote impact op onze natuur. Ontdek de vele soorten in Het natuurhistorisch. Het museum heeft ruim 1200 opgezette bijen van 99 bijensoorten. Bij de collectie zitten ook een aantal zeldzame bijen tussen zoals de klaverdikpoot en gele hommel.

Nog meer ontdekken