's Avonds naar het museum

Wist je dat je ook 's avonds naar het museum kan?

Deze 15 musea laten hun deuren tot laat open, zodat je na je werk nog even binnen kunt glippen voor een dosis inspiratie.

Museum Arnhem

Kunst kijken in een museumgebouw met een schitterend uitzicht op de Rijn; dat kan elke 2e donderdag van de maand tot 21 uur in Museum Arnhem. Je vindt er een belangrijke verzameling Nederlandse magisch- en neorealisten, hedendaagse- en toegepaste kunst en sieraden.

Meer over Museum Arnhem
Je ziet een zaalbeeld met 3 werken en een bezoeker

Van Gogh Museum

Eén keer per maand kun je het Van Gogh Museum op vrijdagavond tussen 19 tot 23 uur bezoeken. Tijdens Vincent op Vrijdag heb je niet alleen toegang tot de vaste collectie en tijdelijke tentoonstellingen, maar ontdek je ook livemuziek, workshops, exposities en inspirerende sprekers.

Meer over het Van Gogh Museum
Bezoekers in de avond in het Van Gogh Museum

Huis Marseille

Op donderdagavond kun je fotografiemuseum Huis Marseille in Amsterdam tot 21 uur bezoeken. Het fotomuseum vind je in een woonhuis uit 1665 waar de kamers nu zalen zijn. In de tentoonstelling zie je meestal eigentijdse fotografie uit Nederland, Zuid-Afrika en Japan.

Meer over Huis Marseille
Ingang van Huis Marseille

De Pont museum

In De Pont museum in Tilburg vind je hedendaagse kunst in de vorm van schilder- en beeldhouwkunstvormen, installaties, performances, film en fotografie. Het museum is op donderdagen vanaf 17 uur gratis geopend. In de zomer kun je dan tot 20 uur het museum ontdekken en de rest van het jaar tot 21 uur.

Meer over De Pont museum
De Pont Avonduur

ARTIS Groote Museum

In het Groote Museum in Amsterdam kun je op donderdag tot 22 uur langskomen. Ga op een persoonlijke expeditie, met je lichaam als startpunt. Je kijkt in een spiegel waarin je steeds meer ontdekt. Overeenkomsten met planten, andere dieren en zelfs microben.

Meer over ARTIS Groote Museum
Iemand loopt door het Groote Museum

Museum de Fundatie

Museum de Fundatie in Zwolle is iedere zaterdagavond tot 21 uur gratis open voor iedereen. Hou je van beeldende kunst en geschiedenis? Dan is Museum de Fundatie zeker iets voor jou. Je kunt er een belangrijke collectie kunst uit alle eeuwen van de geschiedenis vinden.

Meer over Museum de Fundatie
Mensen in de fundatie zwolle

Het Nieuwe Instituut

In Het Nieuwe Instituut in Rotterdam draait alles om architectuur, design en digitale cultuur. Bezoek het museum van de toekomst elke donderdag tot 21 uur. Op donderdagavonden kun je deelnemen aan een speciaal avondprogramma. Denk na over vragen die misschien niet van nu zijn, maar zeker wel van morgen.

Meer over Het Nieuwe Instituut
Donker in het Nieuwe Instituut

Oyfo Techniekmuseum

In Oyfo Techniekmuseum in Hengelo zie je hoe de wereld verandert door technologie. Kom alles te weten over stoommachines en smartphones, robots en kunst, energiebronnen en onze planeet. Kortom, alles over mens en techniek! Je kunt Oyfo bezoeken van maandag t/m vrijdag tot 21 uur. Behalve in vakanties van regio noord, dan is het museum tot 17 uur open.

Meer over Oyfo Techniekmuseum
Bezoekers staan bij een van de objecten van het museum

Kunstinstituut Melly

Kunstinstituut Melly is de place to be voor voor jou als je op de hoogte wilt zijn van wat er speelt in de internationale wereld van de hedendaagse kunst. Naast tentoonstellingen organiseert het museum lezingen, filmvertoningen en andere evenementen. Tijdens de wekelijkse Kunstavond op vrijdag kun je het museum van 18 uur tot 21 uur gratis bezoeken.

Meer over Kunstinstituut Melly
Kunstinstituut Melly

Foam Fotografiemuseum Amsterdam

Foam Amsterdam is 'all about photography'. Je ziet er fotografie van nu door jonge makers naast iconische beelden van wereldberoemde fotografen. Het museum heeft speciale aandacht voor actuele thema’s binnen fotografie en opkomend talent. Kom op donderdag en vrijdag langs tot 21 uur.

Meer over Foam Fotografiemuseum Amsterdam
De binnenkant van FOAM Amsterdam

Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis in Amsterdam is elke dag tot 22 uur open. Een bezoek aan het de onderduikplek van Anne Frank en haar familie is onvergetelijk. Je kunt ook een kijkje nemen in het Achterhuis, waar Anne haar - inmiddels - wereldberoemde dagboek schreef. Reserveer wel even vooraf.

Meer over het Anne Frank Huis
Het Anne Frank Huis aan de Amsterdamse Westermarkt.

NEST

NEST is de Haagse hotspot waar mens en maatschappij samenkomen. Sta in verbinding met de werken van de beeldende kunstenaars en bewonder de vele gezichten en verhalen van de maatschappij. Op donderdag en vrijdag kun je tot 20 uur in het museum terecht.

Meer over NEST

Hortus botanicus Leiden

De Hortus botanicus Leiden is dé plek voor een rustgevende wandeling door de kassen en tuinen. Je vindt in deze groene schatkamer zeldzame planten uit Zuidoost- en Oost-Azië, Zuid-Europa en Zuid-Afrika. Op woensdagavonden in juni, juli en augustus is de Hortus open tot 21 uur.

Meer over Hortus botanicus Leiden
Midzomernacht in Hortus Leiden

TENT

Ben jij al bekend met TENT? Deze ruimte voor hedendaagse kunst is een culturele parel in Rotterdam. Een mooie plek om samen of alleen de creativiteit en het verhaal van de kunstenaar te beleven. Tijdens de wekelijkse Kunstavond op vrijdag kun je het museum van 18 uur tot 21 uur gratis bezoeken.

Meer over TENT
Tentoonstellingsruimte TENT Rotterdam

Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is tijdens de zomeravonden van 2023 weer open tot 21 uur. Een bezoekje aan het museum is een cultuurhistorisch avondje uit.

Meer over het Nederlands Openluchtmuseum

Onbeperkt musea bezoeken?

Ontdek al deze musea en meer met je eigen Museumkaart. Bezoek een jaar lang onbeperkt meer dan 450 inspirerende musea in Nederland voor maar € 64,90.

Koop hier een Museumkaart
Vrouw met Museumkaart in het museum