Gebruikersvoorwaarden Museumkids profiel

Hoi! Welkom op Museumkids. Is je kind nieuw hier? Wil je als ouder eerst weten wat je kunt verwachten als je voor je kind een account aanmaakt op Museumkids? Op deze pagina vind je de toepasselijke voorwaarden.

Gebruikersvoorwaarden Museumkidsprofiel

Deze Gebruikersvoorwaarden zijn van toepassing op de overeenkomst strekkende tot deelname van kinderen tot en met 12 jaar aan Museumkids. Deze regels komen van de Stichting Museumkaart. Dat is de stichting waar Museumkids door bedacht is. We raden je aan de hierna opgenomen informatie over Museumkids en het gebruik daarvan te lezen. We vragen je als ouder of voogd om met deze Gebruikersvoorwaarden akkoord te gaan voordat je een ouderaccount en kidsprofiel voor het gebruik van Museumkids aanmaakt .

Dit is de meest recente versie van de Gebruikersvoorwaarden. Op verzoek kunnen deze Gebruikersvoorwaarden ook per e-mail of per post worden toegezonden.

Informatie over Museumkids Wil je als ouder eerst weten wat je kunt verwachten als je voor je kind een kindprofiel aanmaakt op Museumkids? Lees dan de Veelgestelde vragen op museumkids.nl.

Ouderaccount Museumkids richt zich op kinderen tot en met 12 jaar. De aanmelding voor Museumkids verloopt daarom via jou als ouder of voogd. We vragen je om eerst een ouderaccount aan te maken. Daarna kun je voor elk kind dat je wilt aanmelden voor Museumkids een eigen profiel aanmaken. De procedure wijst zich vanzelf. Bij het aanmaken van een ouderaccount maken we gebruik van reCaptcha voor de beveiliging.

Inspecteursprofiel Met de aanmaak van een of meerdere inspecteursprofielen kun je als ouder of voogd voor je kind de keuze maken om Museumkids te gebruiken en om daarbij, per kind, te bepalen welke gedeeltes van Museumkids door jouw kind mogen worden gebruikt. Dit zijn de mogelijkheden:

Kunstwerken zelf delen Wanneer je als ouder of voogd toestaat dat je kind een van een inspectie gemaakt kunstwerk zelf online mag delen, betekent dit dat het kunstwerk gepubliceerd wordt. Bij publicatie wordt er een unieke en willekeurige link voor het kunstwerk aangemaakt. Deze link kan worden gebruikt om het kunstwerk digitaal te delen met vrienden. Hiermee doet je kind nog niet mee aan Museumkidswedstrijden.

Kunstwerken niet delen Als je als ouder of voogd liever niet wilt dat je kind kunstwerken kan delen, kun je deze vraag met “nee” beantwoorden. Dit betekent dat je kind de kunstwerken alleen binnen het profiel kan zien. Ook doet je kind dan niet mee aan Museumkidswedstrijden.

Meedoen met Museumkidswedstrijden Als je als ouder/voogd ermee instemt dat je kind meedoet aan de Museumkidswedstrijden, dan moeten de kunstwerken die het kind van de inspecties maakt gepubliceerd zijn. De Museumvereniging en de redactie van Museumkids kan de inhoud van de kunstwerken die door jouw kind zijn gemaakt gebruiken voor het stimuleren van museumbezoek. De kunstwerken kunnen dan getoond worden op de pagina van museumkids.nl en tevens gebruikt worden op de sociale media van Museumkids, in de nieuwsbrieven van Museumkids en op museum.nl. Ook kan het museum waarover het kunstwerk gaat de inhoud van het kunstwerk zien en gebruiken. Je geeft deze toestemming per kind in het inspecteursprofiel van je ouderaccount. Uiteraard kan je dit als ouder ook weigeren.

Museumkids organiseert verschillende wedstrijden waaronder die van “Museuminspecteur van het jaar”. Deelname aan deze wedstrijd staat uitsluitend open voor kinderen van wie het kunstwerk zichtbaar is op het Museumkidsprofiel. Het kunstwerk en de inhoud zijn dan te gebruiken door de Museumvereniging en haar leden.

Spelregels Museumkids wedstrijden Wanneer je kind mee mag doen aan een van de wedstrijden die we op Museumkids organiseren, zijn daarop de “Spelregels Museumkids wedstrijden van toepassing”.

Privacyverklaring Museumkids In verband met het aanmaken van een ouder account en een Museumkids profiel en de hiermee vereiste persoonsgegevens en de verwerking daarvan, hebben wij een Privacyverklaring Museumkids opgesteld. Alle informatie over de verwerking van persoonsgegevens vind je hier.

Gedragsregels Museumkids Wij vinden het heel belangrijk dat je kind het leuk vindt om Museumkids te bezoeken en te gebruiken. Net zo belangrijk vinden wij dat dat op een veilige manier gebeurt. Dat wil zeggen dat er geen dingen gebeuren die jij of je kind niet wilt of die je niet weet. We hebben daarom Gedragsregels opgesteld voor Museumkids. We willen je als ouder vragen om deze Gedragsregels met je kind door te nemen. Deze Gedragsregels vind je hier.

Gebruiksvoorwaarden Museumkaart Op de aankoop en het gebruik van de Museumkaart voor Kids (de “kidskaart”) zijn de Gebruiksvoorwaarden Museumkaart van toepassing. Deze regels kun je hier vinden .

Mocht je nog vragen hebben, dan vind je de antwoorden op Veelgestelde Vragen hier.

Versie augustus 2022