10 opmerkelijke musea in Rotterdam

Leer meer over Rotterdam en zijn haven, duik in de internationale wereld van hedendaagse kunst en fotografie en bezoek het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Je kunt van alles beleven in Rotterdam. Kom je ook?

Maritiem Museum Rotterdam

In het Maritiem Museum ga je op reis door het maritieme heden en verleden van Nederland. Luister naar verhalen van stoere zeemannen, dappere ontdekkingsreizigers, noeste havenarbeiders, chique cruisereizigers, maritieme technici of vastberaden kapiteins.

Meer over Maritiem Museum Rotterdam

Wereldmuseum Rotterdam

Een museum voor en door Rotterdammers. Alles in de collectie vertelt een menselijk verhaal, over vieren, rouwen, versieren, bidden, liefhebben of vechten. Wereldmuseum Rotterdam neemt je mee over de hele wereld. Je leert er dat we ondanks de verschillen allemaal hetzelfde zijn: mens.

Meer over Wereldmuseum Rotterdam
Maskers in Wereldmuseum Rotterdam

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Het Natuurhistorisch verbaast met tentoonstellingen over (stads)natuur en natuurhistorie. Je ziet bijvoorbeeld een echt potvisskelet. Maak ook kennis met de dode-dieren-met-een-verhaal, zoals onder andere de Dominomus en de Tweede Kamermuis.

Meer over Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Een jonge bezoeker beluisterd de audiotour

Museum Rotterdam

In Museum Rotterdam vertellen collectiestukken én bewoners je het verhaal van hun stad. Het bombardement op Rotterdam is ruim driekwart eeuw geleden, maar dreunt nog steeds na in de stad. De Experience in het museum zet je midden in het Rotterdam van mei 1940.

Meer over Museum Rotterdam
Museum Rotterdam '40 - '45 NU

Depot Boijmans van Beuningen

Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Het depot staat naast Museum Boijmans Van Beuningen in Museumpark in Rotterdam. Je ziet het resultaat van 172 jaar verzamelen.

Meer over het Depot Boijmans van Beuningen
Depot Boijmans van Beuningen van buiten

Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum is dé plek voor de Nederlandse fotografie van toen en nu. Je ziet er fotografie die reflecteert op de wereld. Ook het werk van (jong) talent uit Nederland kun je er vinden. Ontdek de kracht van beeld en laat je meeslepen door de bijzondere verhalen van fotografen.

Nederlands Fotomuseum
Museum binnen

Trompenburg Tuinen & Arboretum

Trompenburg is een prachtig aangelegde plantentuin met een grote museale collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. Een schatkamer voor plantenkenners, een oase voor natuurliefhebbers en een weldaad voor rustzoekers.

Meer over Trompenburg Tuinen & Arboretum

Kunsthal Rotterdam

De Kunsthal laat cultuur in de meest brede betekenis van het woord zien. Maak een boeiende tocht langs oude meesters, vergeten culturen, fascinerende foto's, vernieuwend design en hedendaagse kunst.

Meer over Kunsthal Rotterdam
Het KunsthalLAB waar kinderen zelf aan de slag kunnen

Kunstinstituut Melly

Kunstinstituut Melly is de place to be voor iedereen die op de hoogte wil zijn van wat er speelt in de internationale wereld van de hedendaagse kunst. Naast tentoonstellingen organiseert het museum lezingen, filmvertoningen en andere evenementen.

Meer over Kunstinstituut Melly
Kapwani Kiwanga, een solotentoonstelling

Chabot Museum

Het Chabot Museum voor internationaal expressionisme kun je vinden in de binnenstad van Rotterdam. In dit bijzondere pand, een fraai voorbeeld van het Nieuwe Bouwen, maak je kennis met het werk en leven van kunstenaar Henk Chabot, zijn tijdgenoten en geestverwanten.

Meer over het Chabot Museum
Een museumbezoeker in het Chabot Museum bekijkt de tentoonstelling Branding Rotterdam.

Kun je niet kiezen?

Ontdek al deze musea en meer met je eigen Museumkaart. Bezoek een jaar lang onbeperkt meer dan 500 inspirerende musea in Nederland voor maar € 75.

Koop hier een Museumkaart
Vrouw met Museumkaart in het museum