Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 10:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
wo - zo 10:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
Bekijk alle openingstijden
Koninklijk Park 16
7315 JA Apeldoorn
Route plannen Route plannen

055 - 57 72 400

Kids proof
Paleis Het Loo
Paleis Het Loo in Apeldoorn
Zitkamer van Wilhelmina
Zitkamer van Wilhelmina
Grand foyer
Trap oostvleugel
Trap naar oostvleugel
De Oranjes - film
De Oranjes - Film
De Oranjes - tentoonstelling
De Oranjes - tentoonstelling

Paleis Het Loo is het grootste 17e-eeuwse paleis van het Huis Oranje-Nassau. Hier kun je zien hoe de Oranjes woonden, werkten en genoten van de tuinen, het paleis en de natuur. Het is een plek met een bijzondere geschiedenis.

Paleis Het Loo Meer dan drie eeuwen was Paleis Het Loo het zomerpaleis van de Oranjes. Maar welke Oranjes waren er? Heetten de mannen echt allemaal Willem? En wie was er stadhouder, wie koning of koningin? Hoe leefden ze en wat deden ze? Je bezoekt het paleis met een audioverhaal, dat je meeneemt in de rijke geschiedenis van het paleis en zijn bewoners.

Tuinen In de tuinen ga je 335 jaar terug in de tijd. De tuin is precies zoals de eerste bewoners van Paleis Het Loo, koning-stadhouder Willem III en koningin Mary II Stuart het wilden. Achter hun ‘sobere’ paleis laten zij een indrukwekkende tuin aanleggen om bezoekers te verrassen. En om zelf van te genieten.

Stallen en koetshuizen Het stallenplein heeft de sfeer van de 20e eeuw; de tijd van koningin Wilhelmina en haar man prins Hendrik. De prins was dol op auto’s. Het grand café prins Hendrik garage was zijn autogarage. Tegenwoordig staan de auto’s in de koetshuizen. Hier zie je ook sledes en bijzondere rijtuigen waar de Oranjes bij belangrijke evenementen in rondreden.

Oranjewandeling Met jouw entreeticket voor Paleis Het Loo kun je een uitstapje maken naar het paleispark met de Oranjewandeling. Dit romantische landschapspark met kronkelende paden en verschillende soorten bomen ontstond aan het begin van de 19e eeuw. De sfeer is hier heel anders dan in de strakke barokke paleistuin.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Restaurant
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken