Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 12:30 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
ma Gesloten
di - za 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Zeldenrust 5
1671 GW Medemblik
Route plannen Route plannen

06 - 23 975 661

Kids proof
Buitenkant van Oorlogsmuseum Medemblik
Buiten het museum
.
Expositie 'Keuzes in Almersdorp
Ontdek de geheime schuilzolder en ontcijfer codezinnen van Radio Oranje in expositie 'Keuzes in Almersdorp'
Expositie 'Weg naar Vrijheid'
Stap in de schoenen van een soldaat en leer op interactieve wijze meer over de onbekendere missies tijdens de 2e wereldoorlog

Ontdek in Oorlogsmuseum Medemblik onbekende, maar belangrijke missies van de geallieerden én kom meer te weten over de burgerlijke kant van de Tweede Wereldoorlog.

Weg naar Vrijheid

In de verhaallijn Weg naar Vrijheid ontdek je 5 onbekende, maar zeer belangrijke militaire operaties die nodig waren voor onze vrijheid nu. Voorbeelden zijn de transportoperatie Red Ball Express en het maken van de vele noodbruggen over rivieren waar de Duitsers de bruggen van hadden opgeblazen.

Keuzes in Almersdorp

Ga terug in de tijd in dit dorpje dat tot in detail is gebouwd en ingericht in jaren ’40 stijl. In dit dorpje staan verhalen centraal over de burgerlijke kant van de Tweede Wereldoorlog. Zo ontdek je bijvoorbeeld het verhaal achter het kristallen glaasje in de huiskamer én wat dit te maken heeft met de keuze van een Enkhuizer binnenvaartschipper.

Op zoek naar een uitdaging?

Je kunt het museum van 3.000m2 op eigen gemak bekijken en de verhalen ontdekken, houd je juist van een uitdaging hierbij? Dan kun je ook kiezen uit een van de twee interactieve Experience Tours volgens Escaperoom-concept. De Experience tours zijn zowel in je eentje als met een gezin of groep te doen en ze zijn geschikt voor alle leeftijden.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Museumwinkel
  • Restaurant
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken