Splinter Museumweek

Nationale Museumweek

19-25 april 2021

  • Ontdek samen ons échte goud

    Ontdek samen #OnsEchteGoud. De digitale Museumweek 2021 is helaas afgelopen, op museum.nl vind je nog steeds activiteiten, Museumweek met Splinter, een game voor kids, het laatste nieuws en veel meer.

    Klik hier voor alle online activiteiten

Het laatste nieuws

De Museumweek is helaas afgelopen. Je kunt nog steeds activiteiten en pronkstukken vinden op museum.nl. Hier vind je een overzicht van het nieuws uit de Museumweek.

Nieuws tijdens de Museumweek #OnsEchteGoud!

Museumweek met Splinter

Tijdens de Nationale Museumweek 2021 heeft Splinter Chabot een tour langs een aantal Nederlandse musea gemaakt om te ontdekken hoe zij #OnsEchteGoud​ digitaal in de schijnwerpers zetten. Je krijgt een voorproefje van de online activiteiten en pronkstukken. De mooie verhalen van onze prachtige musea inspireren je weer even!

Bekijk hier de afleveringen
Museumweek met Splinter interview
Museumkids Escape Game

Museumkids Escape Game

Het mysterie van de verdwenen pronkstukken

Speel hét spannendste museumdetectivespel. Ontrafel het mysterie van de verdwenen pronkstukken. Help mascotte Tikkit mee ze te vinden. Analyseer een politiedossier, bekijk videobeelden, bestudeer websites, los raadsels op, speur op sociale media en nog veel meer. Speel t/m woensdag mee en win te gekke prijzen! Leuk en leerzaam voor de hele familie.

Speel jij mee?

Man en Kunst

Lucas De Man brengt bijzondere kunstwerken onder de aandacht

Voor het 6e jaar op rij presenteerde Lucas De Man tijdens de Nationale Museumweek het programma Man en Kunst. In dit programma bespreekt hij de meest bijzondere kunstwerken uit de vaste collecties van Nederlandse musea. Je kunt straks, als het weer kan, met flink wat feitjes en anekdotes op zak de werken ter plekke gaan bezichtigen.

Klik hier voor meer informatie over het programma
Zelfportret met hoed en sluier
Header Museumweek

Nationale Museumweek 2021

Musea staan te popelen hun deuren weer veilig voor je te openen. Zolang ze verplicht gesloten zijn, kan dat nog niet. Vandaar dat deze editie van de Nationale Museumweek digitaal is. We hebben het afgelopen jaar allemaal te maken gehad met vrijheidsbeperkingen. Musea moesten de deuren sluiten en dus kon het publiek geen musea meer bezoeken. Daardoor beseft iedereen meer dan ooit hoe belangrijk onze - culturele - vrijheid is.

Lees hier het volledige persbericht

Het Gouden Pronkstuk

Heb jij de ruim 400 pronkstukken van musea al ontdekt in het virtuele Gouden Pronkstuk op het Museumplein? Naast pronkstukken van musea, vind je er ook eigen kunstwerken van iedereen die mee heeft gedaan aan de winactie.

Bezoek het virtuele Museumplein!
Gouden Pronkstuk Museumweek 2021