DigitaleMuseumweek SplinterChabot

Nationale Museumweek

19-25 april 2021

  • Ontdek samen ons échte goud

    Ontdek samen #OnsEchteGoud tijdens de digitale Nationale Museumweek 2021. Op museum.nl vind je alle activiteiten, het Gouden Pronkstuk, Museumweek met Splinter, een game voor kids, het laatste nieuws en veel meer.

    Klik hier voor alle Museumweek activiteiten

Museumweek met Splinter

Tijdens de Nationale Museumweek 2021 maakt Splinter Chabot een tour langs een aantal Nederlandse Musea om te ontdekken hoe zij #OnsEchteGoud​ (digitaal) in de schijnwerpers zetten. Je krijgt een voorproefje van de online activiteiten en pronkstukken en je wordt weer even geïnspireerd door de mooie verhalen van onze prachtige musea.

Bekijk alvast de promo
Museumweek met Splinter interview

Museum Escape Game

Het mysterie van de verdwenen pronkstukken

Speel tijdens de Museumweek hét spannendste museum detectivespel. Ontrafel het mysterie van de verdwenen pronkstukken. Help mascotte Tikkit mee om ze te vinden. Zeven dagen tijdens de Nationale Museumweek, met élke dag een nieuwe opdracht. Analyseer een politiedossier, bekijk videobeelden, bestudeer websites, los raadsels op, speur op social media en nog veel meer. Speel mee en win te gekke prijzen! Leuk en leerzaam voor de hele familie.

Speel jij mee?
Museumkids Escape Game

Man en Kunst

Lucas De Man brengt bijzondere kunstwerken onder de aandacht

Voor het zesde jaar op rij presenteert Lucas De Man tijdens de Nationale Museumweek het programma Man en Kunst. In dit programma bespreekt hij de meest bijzondere kunstwerken uit de vaste collecties van Nederlandse musea. Je kunt straks, als het weer kan, met flink wat feitjes en anekdotes op zak de werken ter plekke gaan bezichtigen. Bekijk het programma van AVROTROS tijdens de Nationale Museumweek, 19 t/m 25 april, op NPO2.

Klik hier voor meer informatie over het programma
Zelfportret met hoed en sluier

Nationale Museumweek 2021

Musea staan te popelen om de deuren weer veilig voor je te openen. Zolang de musea verplicht gesloten zijn, kan dat nog niet. Vandaar dat deze editie van de Nationale Museumweek digitaal zal zijn. We hebben het afgelopen jaar allemaal te maken gehad met vrijheidsbeperkingen. Musea moesten de deuren sluiten en dus kon het publiek geen musea meer bezoeken. Daardoor beseft iedereen meer dan ooit hoe belangrijk onze (culturele) vrijheid is.

Lees hier het volledige persbericht
Header Museumweek

Over #OnsEchteGoud

Vaak dichterbij dan je denkt

#OnsEchteGoud is het enorme culturele kapitaal dat van ons allemaal is. Ieder jaar is er een Museumweek: samen ontdekken we dan ons échte goud. Een week lang staan de ruim 400 pronkstukken en de musea in de schijnwerpers, een week lang kan iedereen genieten van het culturele kapitaal dat Nederland te bieden heeft. Zo ontstaat er een sterke binding tussen alle inwoners van Nederland en de museale collecties.

Collage van de NMW 2019