Splinter Museumweek

Nationale Museumweek

19-25 april 2021

  • Ontdek samen ons échte goud

    Ontdek samen #OnsEchteGoud tijdens de digitale Nationale Museumweek 2021. Op museum.nl vind je alle activiteiten, het Gouden Pronkstuk, Museumweek met Splinter, een game voor kids, het laatste nieuws en veel meer.

    Klik hier voor alle Museumweekactiviteiten

Het Gouden Pronkstuk

Tijdens de Museumweek kun je ruim 400 pronkstukken van musea ontdekken in het virtuele Gouden Pronkstuk op het Museumplein. En je kunt ook meedoen! Stel je kunt zelf een museum inrichten: wat mag niet ontbreken? Doe mee en maak kans op mooie prijzen.

Beleef en doe mee!
Gouden Pronkstuk Museumweek 2021

Het laatste nieuws

Vandaag is het eindelijk zover: de Nationale Museumweek 2021 gaat beginnen. Wat hebben we hier naar uitgekeken! Talloze activiteiten en pronkstukken staan voor je klaar.

Een schitterende start voor #OnsEchteGoud!

Museumweek met Splinter

Tijdens de Nationale Museumweek 2021 maakt Splinter Chabot een tour langs een aantal Nederlandse musea om te ontdekken hoe zij #OnsEchteGoud​ digitaal in de schijnwerpers zetten. Je krijgt een voorproefje van de online activiteiten en pronkstukken. De mooie verhalen van onze prachtige musea inspireren je weer even!

Bekijk hier de afleveringen
Museumweek met Splinter interview
Museumkids Escape Game

Museumkids Escape Game

Het mysterie van de verdwenen pronkstukken

Speel tijdens de Museumweek hét spannendste museumdetectivespel. Ontrafel het mysterie van de verdwenen pronkstukken. Help mascotte Tikkit mee ze te vinden. Zeven dagen tijdens de Nationale Museumweek, met élke dag een nieuwe opdracht. Analyseer een politiedossier, bekijk videobeelden, bestudeer websites, los raadsels op, speur op sociale media en nog veel meer. Speel mee en win te gekke prijzen! Leuk en leerzaam voor de hele familie.

Speel jij mee?

Man en Kunst

Lucas De Man brengt bijzondere kunstwerken onder de aandacht

Voor het 6e jaar op rij presenteert Lucas De Man tijdens de Nationale Museumweek het programma Man en Kunst. In dit programma bespreekt hij de meest bijzondere kunstwerken uit de vaste collecties van Nederlandse musea. Je kunt straks, als het weer kan, met flink wat feitjes en anekdotes op zak de werken ter plekke gaan bezichtigen. Bekijk het programma van AVROTROS tijdens de Nationale Museumweek, 19 t/m 25 april, op NPO2.

Klik hier voor meer informatie over het programma
Zelfportret met hoed en sluier
Header Museumweek

Nationale Museumweek 2021

Musea staan te popelen hun deuren weer veilig voor je te openen. Zolang ze verplicht gesloten zijn, kan dat nog niet. Vandaar dat deze editie van de Nationale Museumweek digitaal is. We hebben het afgelopen jaar allemaal te maken gehad met vrijheidsbeperkingen. Musea moesten de deuren sluiten en dus kon het publiek geen musea meer bezoeken. Daardoor beseft iedereen meer dan ooit hoe belangrijk onze - culturele - vrijheid is.

Lees hier het volledige persbericht

Museumweek op social

Deel jouw bericht met #OnsEchteGoud