Nationale Museumweek

19-25 april 2021

  • Ontdek samen ons échte goud

    Ontdek samen #OnsEchteGoud tijdens de digitale Nationale Museumweek 2021. Op museum.nl vind je straks alle activiteiten, Gouden Pronkstukken, het speciale Museumweek aanbod, het laatste nieuws en veel meer. Kijk nu nog even samen met ons terug naar de Museumweek 2020.

    Kijk terug: De Nationale Museumweek 2020

Nationale Museumweek 2021

Musea staan te popelen om de deuren weer veilig voor je te openen. Zolang de musea verplicht gesloten zijn, kan dat nog niet. Vandaar dat deze editie van de Nationale Museumweek digitaal zal zijn. We hebben het afgelopen jaar allemaal te maken gehad met vrijheidsbeperkingen. Musea moesten de deuren sluiten en dus kon het publiek geen musea meer bezoeken. Daardoor beseft iedereen meer dan ooit hoe belangrijk onze (culturele) vrijheid is.

Lees hier het volledige persbericht
Header Museumweek

Terugkijken

Museumweek 2020

In 2020, aan het begin van de wereldwijde Coronapandemie, ging de Museumweek in digitale vorm tóch door. Musea organiseerden op korte termijn meer dan 300 online extra’s en in het virtuele Gouden Pronkstuk op de Dam waren de pronkstukken van meer dan 400 musea te bewonderen. #OnsEchteGoud-TV bracht dagelijks verslag van alle (online)-activiteiten van musea door het hele land.

Over #OnsEchteGoud

Vaak dichterbij dan je denkt

#OnsEchteGoud is het enorme culturele kapitaal dat van ons allemaal is. Ieder jaar is er een Museumweek: samen ontdekken we dan ons échte goud. Een week lang staan de ruim 400 pronkstukken en de musea in de schijnwerpers, een week lang kan iedereen genieten van het culturele kapitaal dat Nederland te bieden heeft. Zo ontstaat er een sterke binding tussen alle inwoners van Nederland en de museale collecties.

Collage van de NMW 2019