Spelregels Museumkids wedstrijden

Wat zijn de spelregels? Wat kun je winnen? Je leest het allemaal hier!

Museuminspecteur van het jaar 2023

 • Heb je in de periode van 29 november 2021 tot en met 30 oktober 2022 fysiek een museum bezocht? Dan kun je tot en met 30 oktober 2022 22:00 uur voor de Museumkids Awards (de 11e editie) je inspectie van dat museum indienen.
 • Een inspectie dien je in door het invullen van een online vragenlijst op Museumkids.nl of via de gratis Museuminspecteurs-app.
 • Je hebt een Museumkids inspecteursprofiel nodig om een inspectie in te dienen. Als je een Museumkidskaart hebt, kun je die hieraan koppelen.
 • Je kunt van elk museum één keer een inspectie indienen. Een museum dient aangesloten te zijn bij de Museumvereniging, de initiatiefnemer van Museumkids.nl. Dat is het geval als je er met je Museumkidskaart naar binnen mag. Bij de Museumvereniging zijn ruim 450 musea in Nederland aangesloten.
 • Elke inspecteur kan maximaal 450 volledige inspecties invoeren.
 • Alleen gepubliceerde inspecties tellen mee.
 • Inspecties die onvolledig zijn of aantoonbaar verkeerd zijn ingevuld kunnen we verwijderen.
 • Bij het vermoeden van niet echt uitgevoerde inspecties kunnen wij die weigeren of verwijderen. Wij kunnen de inspecteur dan uitsluiten van deelname in dit seizoen. Wij laten dit de inspecteur weten.

Ben jij dé Museuminspecteur van 2023?

 1. Uit alle deelnemende inspecteurs in het gehele Museumkidsseizoen worden bij de bekendmaking van de Museumkids Awards drie inspecteurs benoemd tot 'Museuminspecteur van het jaar'. Deze 3 Museuminspecteurs mogen zich een jaar lang ‘Museuminspecteur van het jaar’ noemen. De Museuminspecteur van het Jaar wordt gekozen door een inhoudelijke jury. De jury kiest 1 Museuminspecteur uit de elke van de volgende leeftijdscategorieën: 4-6 jaar, 7-9 jaar en 10-12 jaar.
 2. De bekendmaking van de Museuminspecteur van het Jaar vindt plaats in november 2023 . De vorm is afhankelijk van de actuele omstandigheden waarin musea zich bevinden.
 3. De drie Museuminspecteurs van het jaar winnen een feestelijk museumbezoek voor de hele klas.
 4. Een Museuminspecteur van het Jaar kan de komende drie jaren daarop niet opnieuw de hoofdprijs winnen.

Kidsproof: de meest kindvriendelijke musea van heel Nederland

Elk museum dat aangesloten is bij de Museumvereniging en te vinden op museum.nl kan worden geïnspecteerd en kan op verzoek materialen ontvangen om deel te nemen aan acties van Museumkids. Musea kunnen bij de Museumkids Awards het predikaat ‘Kidsproof’ ontvangen. Op basis van de hoogste score wordt bepaald welk museum het meest kindvriendelijk is in een provincie. Uit de provinciale winnaars komt de landelijke winnaar voort. De bekendmaking van de nieuwe Kidsproof musea zal in november 2022 plaatsvinden. De bekendmaking is mede afhankelijk van de actuele omstandigheden in ons land.

Vakantiewedstrijden

Na elke schoolvakantieperiode maak je met een ingevulde inspectie kans op een prijs. Houd hiervoor de website in de gaten.