Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 11:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
do - zo 11:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
di 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Museumplein 2
9203 DD Drachten
Route plannen Route plannen

0512 - 51 56 47

Buitenkant Museum Dr8888
De buitenkant van Museum Drachten
Bezoeker Museum Dr8888
Trap Museumwoning Van Doesburg-Rinsemahuis

Met een bijzondere collectie 20e-eeuwse beeldende kunst is Museum Dr8888 een toonaangevend museum voor moderne kunst in Noord-Nederland. Bekijk er werk van onder andere Van Doesburg en Schwitters.

Museum Dr8888

Museum Dr8888 is een museum voor moderne en hedendaagse kunst in het Friese Drachten. Aan de hand van een unieke collectie werken vertelt het museum verhalen die niet vergeten mogen worden. In het bijzonder hoe de internationale avant-garde begin twintigste eeuw via Theo van Doesburg en de gebroeders Rinsema naar Drachten kwam. Met een grote verzameling werken uit o.a. de kunstbewegingen Dada en De Stijl, maar ook het expressionisme en uitlopers van de Haagse School richt het museum zich vooral op de tijdsperiode tussen de twee wereldoorlogen: het interbellum. Altijd met oog op de regio en altijd met oog op het nu.

Museumwoning Van Doesburg-Rinsemahuis

In de meeste musea hangen de kunstwerken aan de muur. In Drachten loop je er naar binnen, en maakt het kunstwerk deel uit van het straatbeeld. Stap binnen in dit levensgrote schilderij uit 1921: een compleet woonhuis ontworpen in stijl van De Stijl. Het Van Doesburg-Rinsemahuis is na uitvoerige kleur- en bouwhistorische onderzoeken, zowel van binnen als van buiten in het oorspronkelijke gedachtegoed van Theo van Doesburg, de oprichter van De Stijl, teruggebracht.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite
De Stijlkamer van Thijs Rinsema

De Stijlkamer van Thijs Rinsema

De woning van schilder en schoenmaker Thijs Rinsema verschilt voor 1921 niet qua inrichting van andere woningen uit die tijd. Dat verandert ingrijpend nadat de schilder in 1921 een beeldje van kunstenaar Archipenko kocht. Een beeldje dat niets in zijn omgeving duldt.

Nog meer ontdekken