Kröller-Müller Museum

Sam van Deventer

Zondag 2 juni van 14 tot 15 uur

Lezing

Kom op zondag 2 juni naar een lezing door Ariëtte Dekker. Ze vertelt je meer over Sam van Deventer, de jarenlange assistent van het echtpaar Kröller-Müller.

Sam van Deventer

Sam van Deventer was de jarenlange assistent van het echtpaar Kröller-Müller en directeur van hun culturele erfgoed gedurende de Tweede Wereldoorlog. Na eerdere biografieën over zowel Anton Kröller als Helene Kröller-Müller vormt De vertrouweling het sluitstuk van de geschiedenis van het museum en het landgoed onder particuliere leiding.

Rechterhand

Tijdens de lezing gaat de auteur in op de innige vertrouwensrelatie tussen Sam van Deventer en Helene Kröller-Müller, op de kunstverzameling die hij parallel aan de hare opbouwde, op zijn activiteiten als zakelijke rechterhand van Anton Kröller en op zijn rol bij de moeizame verstandhouding met hun kinderen.

Bijzondere aandacht is er voor de houding van Sam van Deventer tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Praktische informatie

De lezing duurt een uur. Aansluitend is de mogelijkheid om vragen te stellen en een boek te laten signeren. De entree voor deze lezing is gratis voor bezoekers met een entreeticket voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum. Wel is het belangrijk dat je van te voren online reserveert.

Bezoekersinformatie

Toegang

Toegang is inbegrepen bij een entreeticket voor het museum.

Museumkaart geldig

Datum & tijd

Zondag 2 juni van 14 tot 15 uur

Locatie

Kröller-Müller Museum

Houtkampweg 6
6731 AW Otterlo
Route plannen Route plannen

0318 - 59 12 41

Vandaag open tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
ma Gesloten
di - za 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken