Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 10:00 tot 19:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
do - di 10:00 - 19:00 uur
Bekijk alle openingstijden
IJpromenade 1
1031 KT Amsterdam
Route plannen Route plannen

020 - 58 91 400

Het spectaculaire Eye Filmmuseum is een baken aan de noordzijde van het IJ. Foto Iwan Baan
Het Eye Filmmuseum, blikvanger aan het IJ. Foto © Iwan Baan
Bezoekers in het museum
Op de benedenverdieping van Eye, het Panorama, is een vaste presentatie met filmapparaten die belangrijke momenten uit de filmgeschiedenis markeren. De mutoscoop (1894).

Nieuwe films en de mooiste filmklassiekers zie je in het spectaculaire gebouw van Eye aan het IJ. Naast de vaste collectie vind je er per jaar ook vier grote wisselende tentoonstellingen. Let op: Eye is sinds 1 juni open. De vaste presentatie blijft tijdelijk gesloten, de speurtocht en Eye walk video tour zijn tijdelijk niet beschikbaar.

Het spectaculaire gebouw van Eye is een blikvanger aan het IJ. Per jaar presenteert Eye vier grote wisselende tentoonstellingen. Op de benedenverdieping is het Panorama: een vaste tentoonstelling met de topstukken uit de collectie van het filmmuseum en verschillende interactieve installaties. Panorama toont filmapparaten die belangrijke momenten in de geschiedenis van de cinema markeren, waaronder een 35mm Mitchell-camera, een mutoscoop en een toverlantaarn. Ze tonen de zoektocht van bevlogen uitvinders en visionairs naar het vastleggen van bewegend beeld. Je krijgt antwoord op vragen als: hoe werd film vroeger gemaakt, hoe zagen de oude cinema-apparaten eruit en welke technische ontwikkeling heeft de film doorgemaakt?

Classics en green screens

In de bioscoopzalen zijn nieuwe films en de mooiste filmklassiekers te zien, vaak met live muziek, een lezing of een speciale gast. Ook voor kinderen is er in Eye van alles te beleven. Van workshops tot speurtocht en van videotour tot green screen.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Restaurant
  • Drinken
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite
Wan pipel is een van de (gratis) films die op de Eye Film Player staan, het streamingplatform van Eye. De film van regisseur Pim de la Parra speelt in het net onafhankelijke Suriname. Op de foto Borger Breeveld en Willeke van Ammelrooij. Bezoek de Eye Film Player via de website van Eye.

Eye Film Player

Als jij niet naar Eye kan, komen wij naar jou. Bekijk de mooiste films uit de collectie van Eye op Eye Film Player: internationale klassiekers, films uit de Nederlandse filmgeschiedenis, stille films en heel veel andere hoogtepunten.

Nog meer ontdekken