Zo zet je de digitale Museumkaart op jouw telefoon

Je hebt een digitale Museumkaart gekocht. Volg onderstaande stappen om 'm op je telefoon te zetten.

Stap 2: check je mail

Je hebt na de aankoop een e-mail ontvangen. Open de mail op je telefoon en klik op de button Maak je kaart digitaal. Let op: het kan tot twee minuten duren voor je de activatiemail ontvangt.

Stap 3: activeer je Museumkaart in de app

Volg in de Museumkaart app de aangegeven stappen. Gelukt? Je Museumkaart is nu digitaal! Je kunt voortaan je mobiel onder de scanner in het museum houden. Let op: Je digitale kaart vervangt je fysieke kaart, deze heb je niet meer nodig.

Vragen of hulp nodig?

  • Download de Museumkaart app, scan je fysieke Museumkaart in de app en volg de activatiestappen in de bevestigingsmail. Je ontvangt een activatiemail waarmee je je Museumkaart digitaal kunt maken.

  • De digitale Museumkaart heb je altijd bij de hand, is milieuvriendelijker (minder plastic) en kun je sneller verlengen. Je hoeft geen fysieke pas meer mee te nemen naar musea.

  • De digitale Museumkaart staat uitsluitend in de Museumkaart-app. Heb je jouw fysieke kaart digitaal gemaakt of bij aankoop gekozen voor een digitale variant? Dan vind je deze alleen in de app.

    Let op: de kaart die je ziet in Mijn Museumkaart is géén geldig toegangsbewijs. Musea verlenen alleen toegang als ze de gekleurde, digitale Museumkaart met barcode in de app kunnen scannen.

    Download de Museumkaart-app en activeer je kaart hierin vóór je museumbezoek.

  • Nee, zodra je je Museumkaart digitaal hebt gemaakt, is de fysieke pas niet meer geldig. Wil je de Museumkaart na het digitaal maken toch weer fysiek ontvangen, dan kun je deze bij ons aanvragen. Hiervoor brengen we € 4,95 in rekening.

  • De digitale Museumkaart is een alternatief voor de fysieke kaart. Het is aan de gebruiker om de keuze te maken tussen deze opties. De Museumkaart is persoonsgebonden en niet overdraagbaar aan anderen. Om misbruik te voorkomen is het helaas niet mogelijk om beiden opties tegelijkertijd te gebruiken. De mogelijk om de Museumkaart als fysiek pasje te hebben blijft bestaan. De digitale optie biedt echter aanvullende voordelen zoals het actuele museumaanbod en het overzicht van alle deelnemende musea.

  • Er wordt alleen toegang verleend wanneer je je digitale Museumkaart kan tonen in de Museumkaart-app. Zorg ervoor dat jouw Museumkaart op je eigen telefoon staat, zo grijp je nooit mis!

    Je hebt de Museumkaart nodig om toegang te krijgen tot musea. Ben je de kaart vergeten (fysiek of digitaal), dan moet je een los entreeticket kopen. De kosten daarvan kunnen niet worden teruggevraagd.

  • De app werkt op smartphones met Android 9+ en iOS 16+. Controleer of jouw toestel compatibel is voordat je de app downloadt.

  • Een Museumkaart kan maar op 1 toestel tegelijk staan. Als je van toestel wisselt, kun je de kaart overzetten naar je nieuwe toestel. Dit kan maar een beperkt aantal keer per jaar. Wissel je te vaak van toestel, dan kun je jouw Museumkaart niet handmatig overzetten en moet je contact opnemen met onze klantenservice.

    De Museumkidskaart (voor kinderen t/m 12 jaar) kun je op maximaal twee toestellen tegelijk gebruiken. Hoe je de Museumkidskaart op twee toestellen zet lees je hier.

  • Nee, je kunt je profielfoto niet wijzigen. Dit is een beveiligingsmaatregel om te voorkomen dat je digitale Museumkaart makkelijk door anderen gebruikt kan worden.

  • Ook bij een digitale Museumkaart vragen we je adresgegevens om je zo goed mogelijk te kunnen helpen. Je adres hebben we nodig voor het versturen van belangrijke berichten, het maken van facturen als je die nodig hebt, en om je Museumkaart extra goed te kunnen beschermen tegen misbruik.

  • De Museumkaart hecht grote waarde aan de veiligheid van de gegevens van de Museumkaarthouders. Om deze reden is gekozen voor een eigen systeem dat ervoor zorgt dat de data van gebruikers niet aan vreemde partijen wordt overgedragen. Daarnaast biedt de Museumkaart app aanvullende voordelen die in een wallet niet mogelijk zijn.