Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
za 10:00 - 17:00 uur
zo (Sinterklaasavond) Gesloten
ma - do 10:00 - 17:00 uur
Kalverstraat 92
1012 PH Amsterdam
Route plannen Route plannen

020 - 52 31 822

Het Amsterdam Museum van buitenaf
Het Amsterdam Museum aan de Kalverstraat in Amsterdam
Een kind probeert de vaststaande fiets in het Amsterdam Museum uit
Ontdek de geschiedenis van Amsterdam

Amsterdam, een wereldstad? Ja, en ook: klein, gezellig en eigenwijs. In het monumentale pand van het Amsterdam Museum ontdek je het bijzondere verhaal over de geschiedenis, heden en toekomst.

De stad van Johan Cruijff, Rembrandt, Ajax, de Wallen, de Verenigde Oost-Indische Compagnie en wiet.

De Gouden Koets

Na een restauratie van ruim vijf jaar is de Gouden Koets voor het eerst weer voor publiek te zien. Het rijtuig wordt tot en met 27 februari 2022 in bruikleen gegeven aan het Amsterdam Museum. Daarmee keert de koets tijdelijk terug naar Amsterdam, de stad die hem in 1898 aan koningin Wilhelmina schonk.

Vrijdenkers: van Spinoza tot nu

Op zondag 5 september opent de nieuwe tentoonstelling Vrijdenkers: van Spinoza tot nu. Deze tentoonstelling legt verbanden tussen hedendaagse gebeurtenissen en historische ontwikkelingen en spoort aan tot reflectie en discussie. Vrijdenkers: van Spinoza tot nu is een initiatief van het Amsterdam Museum en het jarige Humanistisch Verbond en loopt t/m 27 februari 2022.

Amsterdam DNA

De presentatie 'Amsterdam DNA' biedt je in een uur tijd een boeiend overzicht van de geschiedenis van Amsterdam aan de hand van interactief beeld, geluid, beweging en speciaal gekozen objecten.

Het Kleine Weeshuis

Voor de jongste bezoekers is er 'Het Kleine Weeshuis'. De plek waar je spelenderwijs samen meer te weten komt hoe het eraan toeging in het weeshuis vroeger.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Nog meer ontdekken