Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 10:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
zo - vr 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Herengracht 605
1017 CE Amsterdam
Route plannen Route plannen

020 - 52 31 822

Museum Willet-Holthuysen aan de Herengracht in Amsterdam
Huis Willet-Holthuysen aan de Herengracht in Amsterdam
Binnen bij het huis van Willet en zijn echtgenote
Neem een kijkje in het grachtenpand van Willet Holthuysen en zijn echtgenote
De tuin van het pand
De indrukwekkende tuin van het grachtenpand

Ervaar in Huis Willet-Holthuysen hoe het was om te wonen in een deftig 17e-eeuws Amsterdams grachtenhuis! Bekijk de balzaal en kunst, maar neem ook een kijkje in het leven van het personeel.

Huis Willet-Holthuysen was het woonhuis van Mevrouw Willet. Zij liet haar weelderige woonhuis in 1895 na aan de stad Amsterdam. Inclusief de imposante kunstverzameling van haar overleden echtgenoot Abraham, bestaande uit antieke meubels, zilver, keramiek, beelden, schilderijen en foto’s.

Stadstuin

Op de bel-etage laten de indrukwekkende balzaal in Louis XVI-stijl, de eetkamer, de salons van de heer en vrouw des huizes, de tuinkamer en de gang zien hoe het rijke echtpaar Willet leefde. De keuken en de bijkeuken in het souterrain geven een beeld van het dagelijkse leven van het personeel. Bij het huis hoort een prachtige stadstuin. Deze groene oase in hartje Amsterdam is aangelegd in 18e-eeuwse Franse stijl en ingericht met historische bomen en plantensoorten.

Maaike Schoorel solotentoonstelling

Vanaf 7 mei 2022 is de solotentoonstelling van kunstenaar Maaike Schoorel (1973) te zien. Schoorel heeft 10 nieuwe schilderijen gemaakt en een ruimtevullende installatie waarin ze met foto’s, collages en bijzondere vondsten uit de collectie bezoekers meeneemt in haar associatieve onderzoek. Ze richt zich daarbij met name op Louisa Willet-Holthuysen. Dit is de eerste van een reeks presentaties die de collectie en het huis van Willet-Holthuysen in relatie tot andere - hedendaagse -verzamelingen plaatst.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite
Het mooiste 19de eeuwse interieur?

Een feestje bij het echtpaar Willet-Holthuysen

Een van de mooiste 19de-eeuwse interieurs die bewaard is gebleven, is te vinden in Huis Willet-Holthuysen. In 1865 liet het echtpaar Willet-Holthuysen de grootste kamer op de bel-etage inrichten als feestzaal met de mooiste Franse stoffen en de nieuwste meubels.

Zien & doen in Huis Willet-Holthuysen

Nog meer ontdekken