Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 09:30 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
vr - zo 09:30 - 17:00 uur
ma Gesloten
di - wo 09:30 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Wijnhaven 7-13
3011 WH Rotterdam
Route plannen Route plannen

010 - 41 29 600

Mariniersmuseum
Het Mariniersmuseum midden in Rotterdam
Helden
Eigentijdse tentoonstellingen
Mariniersmuseum een echt doe museum voor het hele gezin
Een echt doe museum voor het hele gezin
Majoor Maas
Majoor Maas dé museummarinier met een eigen youtube kanaal
Verrassende objecten uit eigen collectie: BV206

Maak kennis met het Korps Mariniers, een elite-eenheid die al bestaat sinds 1665. Net als het mariniersleven zelf is het museum stoer, uitdagend, spannend en afwisselend.

Zeesoldaten

Mariniers zijn zeesoldaten, ingezet op de grens van land en water. Ze voeren speciale missies uit over de hele wereld. Dit zie je terug in hun wapenspreuk Qua patet orbis: Zo wijd de wereld strekt.

Michiel de Ruyter

Naast aandacht voor huidige missies kun je je ook onderdompelen in de geschiedenis. De expositie Zeesoldaten vertelt het verhaal van dit eliteonderdeel van de Koninklijke Marine, vanaf de oprichting door Michiel de Ruyter en Johan de Witt tot het eind van de koude oorlog.

Mei 1940

Speciale aandacht is er in het museum voor de Meidagen van 1940. In interactieve presentaties krijg je een inkijkje in de rol van de mariniers in de verdediging van de stad voorafgaand aan het allesvernietigende bombardement op 14 mei.

Zelf in actie

Kom je liever zelf in actie? Dat kan volop in het Mariniersmuseum. In de experience Mariniers op missie kom je erachter waarom mariniers ook in de meest extreme omstandigheden moeten kunnen samenwerken. Stel je team samen en ga zelf op een avontuurlijke missie. Tijdens de schoolvakantie is er altijd een vakantieprogramma en met regelmaat een nieuwe wisselende tentoonstelling.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Restaurant
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite
KONING EN KONINGIN MET VAANDEL

Vaandel en rupsvoertuig van het Korps Marinier

Het vaandel van het Korps Mariniers werd op maandagmiddag 16 september 1929 door koningin Wilhelmina aan de toenmalige korpscommandant kolonel Jan Oele op het Malieveld in Den Haag uitgereikt. Hiermee ging een lang gekoesterde wens in vervulling

Nog meer ontdekken