Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
za - do 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Schansend 7
1509 AW Zaandam
Route plannen Route plannen

075 - 68 10 000

Kids proof
Zaans Museum in een modern, glazen gebouw omringd door water
Het Zaans Museum in Zaandam
Twee jonge bezoekers bekijken miniatuur schepen
Bewonder het Zaanse erfgoed

Het Zaans Museum neemt je mee naar een wereldberoemd deel van Holland. Dat van de molens, industrieën, groene houten huizen en Nederlandse iconen als Albert Heijn, Honig en Verkade.

Van molens tot koekjes

Het museum op de Zaanse Schans neemt je mee in de geschiedenis van de industrie, de groene houten huizen en de koopmansgeest. Je leert er over het oudste industriegebied van Europa, de molens en de fabrieken. En vergeet de Verkade Experience vooral niet. Hier ben je in een vroeg 20e eeuwse chocolade- en koekjesfabriek, waar de originele machines nog volop draaien en de geschiedenis van Verkade tot leven komt.

Monet

Het Zaans Museum heeft het schilderij van Monet, De Voorzaan en De Westerhem in de collectie. Monet schilderde dit toen hij de Zaanstreek bezocht in 1871, dit jaar 150 jaar geleden, en erdoor geïnspireerd werd.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Restaurant
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite

De Voorzaan en de Westerhem

Op 2 juni 1871, bezocht de befaamde Franse schilder Claude Monet de Zaanstreek en raakte zo geïnspireerd dat hij maar liefst 25 schilderijen maakte. In het Zaans Museum zie je De Voorzaan en de Westerhem en een interactieve presentatie met al zijn werken.

Nog meer ontdekken