Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag gesloten

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
za - zo 10:00 - 16:00 uur
ma Gesloten
di - do Gesloten
Bekijk alle openingstijden
Roode Steen 1
1621 CV Hoorn
Route plannen Route plannen

022 - 92 80 028

Het Westfries Museum in Hoorn
Treed binnen in de Gouden Eeuw...
Helden in musea
De indrukwekkende schutterijzaal met een uniek vierluik uit ca. 1650, geschilderd door de Rembrandt van Hoorn, Jan Albertsz Rotius
Het museum belicht de vele facetten van de enerverende 17e eeuw
Werk van Snijder&CO
Laat je verrassen door uitdagende tijdelijke tentoonstellingen en activiteiten

Let op: het museum is gesloten voor een ingrijpende restauratie. In de Statenpoort aan de Nieuwstraat 23 kun je de multimediashow met podwalks Ontdek het verhaal van Hoorn beleven.

Wel te zien

Online en in de stad blijft het museum het verhaal vertellen over de geschiedenis van Hoorn en West-Friesland. Dat doet het museum met de bijzondere publiekstrekker Ontdek het verhaal van Hoorn in de Statenpoort in Hoorn, maar ook met online tentoonstellingen, onderwijsactiviteiten en meer. En in de zomer van 2024 opent zelfs weer even tijdelijk het leeggeruimde museum voor een unieke Rembrandt expositie!

Ontdek het verhaal van Hoorn

Op zoek naar een bijzonder dagje uit? Ontdek het verhaal van Hoorn! Beleef eerst de historische hoogtepunten van Hoorn in een spectaculaire multimediashow (15 min). Loop daarna een van de verdiepende wandelroutes langs de monumenten in de Hoornse binnenstad. Kies voor de stadsroute (60 min), de havenroute (90 min) of voor allebei. De wandelroutes loop je met eigen telefoon (podwalk) of wandelgidsje. De show en routes zijn in het Nederlands, Engels en Duits beschikbaar.

Verteld door Gijs Scholten van Aschat en Edson da Graça

Dompel je onder in de Hoornse geschiedenis: van de Slag op de Zuiderzee tot ontdekkingsreizen, en van nootmuskaatmonopolies tot zwarte bediendes. Ontdek, leer en raak geïnspireerd door alle verhalen die deze iconische Noord-Hollandse havenstad je te bieden heeft. Het Nederlandse verhaal bij de multimediashow is ingesproken door acteur Gijs Scholten van Aschat. In de podwalks is presentator Edson da Graça je audiogids.

Tijdelijk geopend voor expositie: Rembrandt, de fotograaf

De geplande restauratie en verbouwing van de monumentale museumpanden laat nog even op zich wachten. Daarom opent van 22 juni tot en met 3 november 2024 het leeggeruimde museum voor een unieke Rembrandt expositie. Het is de grootste collectie Rembrandt etsen die ooit in Nederland te zien is geweest. Meer dan 200 kunstwerken van de meester zelf, aangevuld met werk van verwante kunstenaars. Zoals Ferdinand Bol, die als leerling de fijne kneepjes van het etsen in Rembrandts werkplaats leerde.

Toegang

Museumkaart geldig

Let op: reserveren aanbevolen

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Museumwinkel
  • Drinken
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken