Een pagina uit het dagboek van Trees Schretlen. Versierd met o.a. tekeningen, een kauwgompapiertje en een airborne embleem.

Het dagboek van Trees Schretlen     Een tweetal pagina's uit het dagboek van Trees Schretlen. De pagina's zijn versierd met onder andere tekeningen, een kauwgompapiertje en een airborne embleem.

Op 17 september 1944 begon Operatie Market Garden. Duizenden mensen zagen de parachutisten naar beneden komen en dachten: vandaag wordt geschiedenis geschreven. We worden bevrijd. Honderden van deze mensen begonnen een dagboek.

Eén van de mooiste van deze dagboeken kwam van Trees Schretlen, een tienermeisje uit Nijmegen. Zij maakte van haar schoolagenda een dagboek en iedere bladzijde versierde ze met tekeningen, gedroogde herfstbladeren, krantenknipsels, militaire emblemen, kauwgompapiertjes en uitnodigingen voor feesten van de soldaten. Haar verhaal is aangrijpend. Nijmegen lag bijna 6 maanden in de frontlinie, vrij maar niet veilig. Granaten regenden op de stad en er vielen dagelijks doden.

Locatie

Vrijheidsmuseum

Wylerbaan 4
6561 KR Groesbeek
Route plannen Route plannen

Museumkaart geldig

Bezoek museumpagina

Nog meer ontdekken