Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
wo - vr 10:00 - 17:00 uur
za (Koningsdag) Gesloten
zo 13:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
Bekijk alle openingstijden
Achterstraat 46-48
8051 GC Hattem
Route plannen Route plannen

038 - 44 42 897

Witte huisjes waarin Voerman Museum Hattem gevestigd is
Voerman Museum Hattem
De Hattemzaal met schilderijen van Bosboom, Snayers, en Eversen.
Hattemzaal

Het Voerman Museum Hattem is een uniek museum voor kunst, historie en archeologie gevestigd in twee 16e eeuwse panden. Ervaar het verhaal van Hattem en zijn kunstenaars. Maak kennis met Jan Voerman sr., Jan Voerman jr., Jo Koster, Be Thoden van Velzen, de patriot Herman Willem Daendels, het kasteel de Dikke Tinne en nog veel meer.

Vader en zoon

Het Voerman Museum Hattem is een kunstmuseum en toont een rijke collectie aan kunst, historie en archeologie uit Hattem en omgeving. De collectie schilderijen van Jan Voerman sr. - de IJsselschilder - en zijn zoon Jan Voerman jr. - van de Verkadealbums - vormt de kern van het museum.

Hattem als onderwerp

Er is echter ook werk van andere schilders die Hattem als onderwerp kozen voor hun werk: Johannes Bosboom, Jo Koster, Jan van Vuuren, Adrianus Eversen, et cetera. De beelden van Be Thoden van Velzen nemen ook een belangrijke plaats in.

Historie

De historie van Hattem komt aan bod met archeologische vondsten, een presentatie over de patriot Herman Willem Daendels en overblijfselen van kasteel de Dikke Tinne en andere historische objecten. Ieder half jaar presenteert het museum een nieuwe wisselexpositie met wisselende interessante onderwerpen of kunstenaars.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite
Een Amsterdams tafereel van een moeder die voor het venster zit en haar baby voedt. Haar andere kind, een peuter, staat erbij te kijken.

Collectie Voerman Museum Hattem

De collectie van het Voerman Museum Hattem is heel breed. Kunst, historie en archeologie zijn allemaal vertegenwoordigd.

Nog meer ontdekken