Van Gogh Museum

Vincent op Vrijdag x hiphophuis

Vrijdag 31 maart van 19 tot 23 uur

Evenement

Het Van Gogh Museum presenteert met het Rotterdamse hiphophuis een speciale editie van Vincent op Vrijdag op 31 maart met muziek van dj Rob Manga, een exclusieve vertoning van de film Pariah uit 2011 en een dance battle tussen het Amsterdamse Ghetto Funk Collective en het Rotterdamse XGEN.

Familiebanden

Van Gogh was waarschijnlijk niet de schilder geworden zoals wij hem kennen zonder de keuzes die zijn broer Theo, schoonzus Jo en gelijknamige neef Vincent maakten. De tentoonstelling Kiezen voor Vincent. Portret van een familiegeschiedenis vertelt een persoonlijk verhaal door de ogen van Vincent van Gogh en zijn familie. Dat verhaal heeft ook een universele dimensie: de onvoorwaardelijke steun van familie en een kleine voorhoede spelen vaak een essentiële rol om kunst te laten floreren.

Pionier

Net als de kunst van Van Gogh heeft de hiphopcultuur kunnen groeien door het vertrouwen en de steun van een hechte gemeenschap. Eén die altijd voor hiphop koos, zoals de familie Van Gogh voor Vincent koos. Rob Manga was er vroeg bij. In de vroege jaren 90 maakte hij als dj naam bij Bassline, de eerste hiphop en r&b-avond in Amsterdam. Later groeide hij uit tot een van de meeste gerespecteerde dj’s van Nederland, met boekingen van Gdansk tot Tokio. Ook stond hij in de voorprogramma’s van onder meer Chaka Khan, Nile Rodgers & Chic, D’Angelo, Angie Stone, Earth, Wind & Fire en De La Soul. Op Vincent op Vrijdag van 31 maart verzorgt hij een exclusieve dj-set.

Amsterdam versus Rotterdam

Rob Manga maakt ook deel uit van het Amsterdamse Ghetto Funk Collective - een multidisciplinaire groep creatievelingen met een grote liefde voor dansvormen en muziek uit de jaren 7-, met name funk en boogie. Op 31 maart nemen de dansers van Ghetto Funk Collective het in een battle op tegen XGEN, de roemruchte Rotterdamse dance crew, in 2012 gesticht door Steve Lavelua: Veusty. In tegenstelling tot Ghetto Funk Collective ligt bij XGEN de focus vooral op de stijlen house, popping, waacking en hiphop.

Bezoekersinformatie

Toegang

Let op: vooraf reserveren is nodig

Datum & tijd

Vrijdag 31 maart van 19 tot 23 uur

Locatie

Van Gogh Museum

Museumplein 6
1071 DJ Amsterdam
Route plannen Route plannen

020 - 57 05 200

Vandaag open tot 18:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
wo - ma 09:00 - 18:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken