Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 11:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
za - zo 11:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
di - do 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Keizer Karelplein 33
6511 NH Nijmegen
Route plannen Route plannen

024 - 36 08 805

Tijdelijke locatie van Valkhof Museum. Foto: Flip Franssen
Tentoonstelling Horizon, Foto: Flip Franssen
Tentoonstelling Rettet den Wald!, Foto: Flip Franssen

Valkhof Museum verbouwt en verhuist. Voor je portie geschiedenis of kunst ben je nu welkom op onze tijdelijke locatie aan Keizer Karelplein 33. In 2025 heropent het vernieuwde Valkhof Museum aan het Kelfkensbos.

Wat heeft ons door de eeuwen heen gemaakt tot wie wij zijn?

Met een collectie van ruim 14.000 jaar geschiedenis kunnen wij die vraag voor een deel beantwoorden. En waar we de antwoorden niet hebben, zijn er altijd nog de interpretaties die je kunt vinden in de oude, moderne kunst en hedendaagse kunst uit onze collectie. Zo werken archeologie en kunst in ons museum samen om te laten zien wat ons door de eeuwen heen heeft gevormd.

Limes

Nijmegen was ten tijde van de Romeinen een stad aan de Limes, de grens van het Romeinse Rijk, die inmiddels tot het UNESCO Werelderfgoed behoort. Alle topstukken uit deze periode vind je in dit museum.

Valkhof Museum verbouwt

Valkhof Museum verbouwt en verhuist! Het museum zet zijn deuren voor je open op een nieuwe, tijdelijke locatie in Nijmegen: aan het Keizer Karelplein 33. Hier ben je welkom als je je wilt onderdompelen in geschiedenis of kunst. Op dit moment bezoek je daar de tentoonstelling Into the Black Hole.

Onderzoeken

Valkhof Museum draagt ook de zorg voor het monument Museum Kam in de Museum Kamstraat. Na een periode van renovatie zijn we nu druk bezig met de herinrichting. Na de heropening is Museum Kam één dag per week open voor publiek.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Rolstoeltoegankelijk
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken