Stedelijk Museum Zutphen

Gratis rondleiding bij Hete Vuren

Zondag 28 april van 14 tot 15 uur

Rondleiding

Laat je rondleiden door de tentoonstelling Hete Vuren met werken uit het Rijksmuseum, in Stedelijk Museum Zutphen.

Laatste element

Elke laatste zondag van de maand (m.u.v. 1e paasdag) is er een gratis rondleiding door de tentoonstelling Hete Vuren. Dit is de laatste 'aflevering' van de reizende tentoonstellingsreeks over de vier elementen, samengesteld door zes stadsmusea in Bergen op Zoom, Gouda, Harlingen, Hoorn, Venlo en Zutphen in samenwerking met het Rijksmuseum. Na Lage Landen, Koele Wateren en Hoge Luchten is met Hete Vuren de Elementenreeks compleet. In de tentoonstelling zijn 33 schilderijen uit het Rijksmuseum te zien; werken uit de 17e, 18e en 19e eeuw.

Eigen draai

Er zijn schilderijen te zien van bekende meesters waaronder Jan Steen, Gerard Dou, Jacob Maris en Jozef Israëls, maar ook parels van minder bekende kunstenaars zoals Hendrik Jacobus Scholten en Anthony Oberman. De werken uit het Rijksmuseum worden aangevuld met schilderijen, prenten en bijzondere voorwerpen uit de collecties van Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak die een eigen draai geven aan deze reizende tentoonstelling.

Zondag 28 april van 14 tot 15 uur

Locaties