Wat hadden inwoners in de Hanzetijd te eten? Wat aten boeren, burgers en adel? Ontdek het op 12 november!
Wat aten ze?
Tijdens de lezing Eten in de Hanzetijd verken je wat het lokale land te bieden had en wat men van verder haalde. en: nog belangrijker, wat kookten ze er toen mee en van welke smaken genoten ze?
Middeleeuwse catering
Joost van der Horst-Withuis (1986) is historisch cateraar, auteur en onderzoeker naar Zutphens zilver. Samen met zijn echtgenote Lana heeft hij, al 10 jaar, het bedrijf Medieval Catering waarmee zij op middeleeuwse en historische evenementen publiekscatering verzorgen. Daarnaast bieden ze vanuit de website HistorischBuffet.nl complete historische buffetten, workshops en lezingen van verschillende tijdsperiodes.
Praktisch
Aan het einde ga je zelf ook aan de slag en kun je enkele van de smaakcombinaties waarover Joost vertelde, zelf ervaren. Meedoen kost € 25.
Deze activiteit is afgelopen. Je kunt hier niet meer aan deelnemen.