Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag gesloten

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
di - za 11:00 - 17:00 uur
zo 12:00 - 16:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Voorstraat 97
4132 AP Vianen UT
Route plannen Route plannen

0347 - 37 16 48

Stedelijk Museum Vianen
 Stedelijk Museum Vianen - Vanaf 1531 bewoonde Reinoud III van Brederode het Kasteel Batestein en oefende hier zijn titel als ‘Heer van Vianen’ uit.
Vanaf 1531 was Reinoud III van Brederode ‘Heer van Vianen’

Het Stedelijk Museum Vianen is het culturele hart van de stad, met historische en hedendaagse exposities. Ook in de ommuurde binnentuin. In de 17e-eeuwse schuilkerk, die 150 jaar dienst deed, zijn regelmatig lezingen of kleinkunstbijeenkomsten.

Canon

De vaste collectie is onderverdeeld in de 3 hoofdthema’s Vrijheid en tolerantie, Kunst en cultuur en Water en wind. De thema’s volgen grotendeels de indeling van de cultuur en geschiedenis van Nederland zoals ondergebracht in de Canon van Nederland: De Opstand, schilderkunst in de 17e eeuw en emancipatie in Nederland.

Water

Daarnaast is er aandacht voor het thema water zoals dat historisch gezien de ontwikkeling van Nederland in belangrijke mate heeft bepaald. Speciaal de gemeente Vijfheerenlanden waar Vianen deel van uitmaakt.

Exposities

Jaarlijks zijn er 6 à 10 verschillende exposities met een grote verscheidenheid aan kunst- en cultuurvormen voor een breed publiek.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Parkeergelegenheid voor auto's
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken