Pretpark met tralies     Nour-Eddine Jarram, Armoede=Eenzaamheid (Pretpark), aquarel, 2023, collectie Stedelijk Museum Schiedam

Pretpark

Op de aquarel is een pretpark te zien, met achter een hek de schimmen van een ouder met twee kinderen. Ze kijken door de spijlen naar de pretparkgangers. De tekening van het pretpark laat zien hoe eenzaam armoede kan zijn.

Armoede

Kunstenaar Nour–Eddine Jarram (1956) maakte de aquarel speciaal voor de tentoonstelling Uit armoede. Kunst, geschiedenis en verhalen in Stedelijk Museum Schiedam. Het is onderdeel van een serie van ruim twintig aquarellen over armoede van toen en nu. Voor de tentoonstelling hebben meerdere hedendaagse kunstenaars gereflecteerd op armoede vanuit hun persoonlijke perspectief én dat van 11 Schiedammers.

De tentoonstelling over armoede is nog t/m 9 juni 2024 te zien in Stedelijk Museum Schiedam. Het kunstwerk wordt daarna opgenomen in de collectie van het museum en is mogelijk in de toekomst weer zichtbaar in een van de tijdelijke tentoonstellingen.

Locatie

Stedelijk Museum Schiedam

Hoogstraat 112
3111 HL Schiedam
Route plannen Route plannen

Museumkaart geldig

Bezoek museumpagina

Nog meer ontdekken