Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 12:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
di - za 09:30 - 17:00 uur
zo 12:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Haven 4
7741 JV Coevorden
Route plannen Route plannen

0524 - 74 50 40

Stedelijk Museum Coevorden is gevestigd in Het Arsenaal aan de Haven
Ontdek de spannende verhalen en geschiedenis van Coevorden
Vermaak voor jong én oud!
Beleef de historie!
Ons pronkstuk: spannende 3D film

Het Stedelijk Museum Coevorden neemt je mee op een ontdekkingsreis langs het verhaal van de vestingstad. Bekijk de kastenwand van 36 meter vol met objecten, de 3D-projectie, animaties en maquettes.

Bezoek Stedelijk Museum Coevorden en ontdek de spannende verhalen en geheimen van het kasteel- en vestingverleden. Bekijk een spannende 3D film, luister naar verschillende interactieve audiofragmenten, geniet van een rondleiding of kom bijvoorbeeld spelen in het Archeolab!

Belangrijkste stad van Drenthe?

Wist je dat Coevorden vroeger een van de belangrijkste vestingsteden van het land was? Vanwege de strategisch ligging op een zandrug tussen het moeras was het een stad waar veel mensen doorheen reisden op de route van Münster naar Groningen. Hier kon je met je vee en/of soldaten langs. Daar komt ook de naam Coevorden vandaan: koe voorden. Voorden zijn de doorwaadbare plaatsen in het water, waar men dus met koeien en vee doorheen kon trekken.

Beleef de historie bij Stedelijk Museum Coevorden!

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Parkeergelegenheid voor auto's
Meer informatie op de museumsite

Driedimensionale projectie

Je ontdekt het bijzondere verhaal van de opbouw en afbraak van de vesting. Met een speciale projectietechniek komt de stad tot leven en zie je met eigen ogen hoe gebouwen verrijzen, de stad tot as vergaat en weer opnieuw is opgebouwd.

Nog meer ontdekken