Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 10:30 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
wo - za 10:30 - 17:00 uur
zo 12:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
Bekijk alle openingstijden
Donkerstraat 4
3841 CC Harderwijk
Route plannen Route plannen

0341 - 41 44 68

Het Stadsmuseum ligt midden in het centrum van Harderwijk.
Beleef het kleurrijke verleden van de stad en geniet van verrassende kunsttentoonstellingen.
In Pension Harderwijk verblijven gasten die elk een bijzondere periode uit de stadsgeschiedenis representeren. Door hun ogen kijkt de museumbezoeker naar het kleurrijke verleden van Harderwijk.

Het Stadsmuseum Harderwijk is een verrassend en vernieuwd museum dat het verhaal van Harderwijk vertelt. Ook zijn er exposities op het terrein van kunst, historie of een actueel thema.

Van, voor & over

Stadsmuseum Harderwijk is het museum van, voor en over Harderwijk. Een gastvrije, bruisende plek waar stadsgeschiedenis en beeldende kunst centraal staan. Er is voor iedereen wel iets te zien, te doen en te beleven.

Verleden & heden

In Pension Harderwijk. Kamers vol verhalen! maak je kennis met het verleden van Harderwijk. Daarnaast zijn er verrassende tentoonstellingen te zien op gebied van moderne en hedendaagse kunst. In de Smeepoortzaal op de begane grond is iedere 6 weken een nieuwe expositie met werk van een lokale kunstenaar te zien.

Beeldenroute

Ook buiten de museummuren gaan de verhalen door. Volg de beeldenroute door de historische binnenstad of bewonder de 16e eeuwse gewelfschilderingen in de Grote Kerk.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken