Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
vr - zo 11:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
di - wo 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Brink 47
7411 BV Deventer
Route plannen Route plannen

0570 - 61 11 53

Speelgoedmuseum Deventer, het meest speelse museum van Nederland!
Ontdek de grootste speelgoedcollectie van Nederland
Spelen en (her)ontdekken
Een gaaf, creatief dagje uit
Stop nooit met spelen...

Speelgoedmuseum Deventer heeft de grootste speelgoedcollectie van Nederland. Je vindt de topstukken hier in twee sfeervolle koopmanshuizen uit de Hanzetijd. Je zult ontdekken dat speelgoed niet alleen vermakelijk is, maar ook veel vertelt jezelf.

Speelgoedmuseum Deventer heeft de grootste openbare speelgoedcollectie van Nederland. De collectie bevat ruim 14.000 items in Nederland gebruikt speelgoed. Van bijzondere poppen en poppenhuizen, treinen, verschillende soorten mechanisch- en optisch speelgoed tot bordspellen en games.

Het museum is in 2021 totaal verbouwd en vernieuwd. Je treft hier geen grote zalen en gangen met kunst en andere collectie, maar intieme kamers in twee rijksmonumentale panden. De sfeer van de laatmiddeleeuwse pakhuizen is zoveel mogelijk bewaard om het historisch speelgoed maximaal tot zijn recht te laten komen. De presentatie van de collectie is aan verschillende maatschappelijke thema’s ophangen. Zoals welvaartsontwikkeling, gender en techniek.

In het Speelgoedmuseum kan je, naast natuurlijk veel spelen, ook een gratis audio- en Brinkietour doen! De audiotour is verkrijgbaar in het Nederlands, Engels en Duits en is leuk als je op zoek bent naar verdiepende informatie over onze collectie.

De Brinkietour (in het Nederlands) is uitermate geschikt om met het gehele gezin op ontdekkingstocht te gaan door het museum.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken