Rijksmuseum Muiderslot

Het Muizenhuis

Zondag 16 oktober van 14 tot 14:45 uur

Overige

Rijksmuseum Muiderslot werd in de 17e eeuw bewoond door de schrijver en dichter P.C. Hooft. Boeken en literatuur zijn dus onlosmakelijk verbonden met het Muiderslot. Daarom vieren zij de Kinderboekenweek met leuke voorstelling voor kids.

Kom je naar de voorstelling: Het Muizenhuis, Sam en Julia op reis? De voorstelling is gebaseerd op de boekenreeks Het Muizenhuis van Karina Schaapman.

Het Muizenhuis

Opa zeeman heeft met zijn schip de hele wereld rondgevaren. Althans dat beweert hij, in zijn sterke zeemansverhalen. De vissersvrouw heeft een stapel ansichtkaarten van over de hele wereld. Sam & Julia beleven de reizen opnieuw door er met opa over te praten en er over te zingen. Overal waar ze komen ontmoeten ze andere muizen met hun eigen thuis. Als Sam & Julia na de reis ook weer thuis komen, beseffen ze: Thuis is waar je je muis voelt.

Over de makers

Abke Bruins is zangeres en actrice. Ze speelde de rol van Anne Frank in de musical Je, Anne waarvoor ze een Musical Award ontving. Samen met haar broer Bouwe maakt ze liedjes en treedt ze op. Mark Haayema schrijft kinderboeken, onder andere Muk en Johannes de parkiet, maakt jeugdtheater, is regisseur, poppenspeler en maakt liedteksten.

Bezoekersinformatie

Toegang

Let op: vooraf reserveren is nodig

Leeftijd

Voor 5 t/m 12 jaar

Datum & tijd

Zondag 16 oktober van 14 tot 14:45 uur

Locatie

Rijksmuseum Muiderslot

Herengracht 1
1398 AA Muiden
Route plannen Route plannen

0294 - 25 62 62

Vandaag open van 10:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
za - do 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken