Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 12:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
wo - vr 12:00 - 17:00 uur
za - zo 10:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
Bekijk alle openingstijden
Zijpendaalseweg 26-28
6814 CL Arnhem
Route plannen Route plannen

026 - 44 52 548

Kids proof
Het Nederlands Watermuseum in Arnhem
In 2002 en 2003 werd de Begijnenmolen verbouwd tot Watermuseum
Aan de slag met water
Beleef een spetterende dag

Het Nederlands Watermuseum is een écht doe-museum over alle aspecten van water. Leer over sluizen, gemalen en riolering, doe-proefjes in het waterlab en kijk films in de watercinema. Alleen door zelf te doen ontdek je alles over water.

Sonsbeek

Vlakbij het centrum van Arnhem ligt het monumentale park Sonsbeek, met daarin én onder het Nederlands Watermuseum. Een écht doe-museum voor het hele gezin. Maak kennis met alle aspecten van water door zelf te zien, te doen en te beleven en ontdek hoe bijzonder water is!

Waterwereld

De Waterwereld is de vaste expositieruimte van het museum. Meer dan 50 interactieve presentaties laten onder meer zien hoe sluizen en gemalen een overstroming voorkomen, uit hoeveel water het lichaam bestaat en hoe ons rioleringsstelsel werkt. In de ondergrondse waterwereld is het 'verboden' met je handen in je zakken te staan. In het Waterlab en de Waterwerkplaats kun je experimenteren als een échte Waterprofessor.

Overlevingskansen

Speel het spel Als Ons Water stijgt en ontdek jouw overlevingskansen als het dreigende water jouw huis heeft bereikt. Bekijk een van de vele films in de Watercinema. In de zomer kunnen de kleintjes pootje baden in de naastgelegen Waterspeelplaats. Het hele jaar kun je voor iets lekkers terecht bij Grand Café Aan de Beek.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Restaurant
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken