Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 10:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
wo - ma 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Plantage Middenlaan 27
1018 DB Amsterdam
Route plannen Route plannen

020 - 53 10 310

Gevel van het Nationaal Holocaustmuseum - Office Winhov / © Stefan Müller
Tentoonstelling Nationaal Holocaustmuseum - Mike Bink
Tentoonstelling Verwoest leven Nationaal Holocaustmuseum - Mike Bink

Het Nationaal Holocaustmuseum is het eerste en enige museum dat de geschiedenis van de Jodenvervolging in heel Nederland vertelt. Een geschiedenis van uitsluiting, vervolging en moord. Maar ook van redding, overleving en solidariteit.

Historische betekenis

Je vindt het museum in de voormalige Hervormde Kweekschool op de Plantage Middenlaan in Amsterdam. Een plek van grote historische betekenis, omdat hier tijdens de oorlog honderden Joodse kinderen werden gered. In dit gebouw toont het Nationaal Holocaustmuseum met vaste en tijdelijke tentoonstellingen, evenementen en educatieve programma’s de geschiedenis over de Jodenvervolging in Nederland.

Slachtoffers & verantwoordelijken

Hier komen bezoekers te weten hoe de Holocaust heeft kunnen gebeuren, wie de slachtoffers en verantwoordelijken waren en hoe we kunnen voorkomen dat dit opnieuw gebeurt. Authentieke elementen benadrukken de rol van het gebouw tijdens de oorlog, zoals de erfafscheiding waar kinderen uit de crèche werden overgedragen aan mensen uit het verzet. De plek waar de redding begon.

Discriminatie

In het Nationaal Holocaustmuseum herdenk je de slachtoffers en bespreek je de gevolgen van onverschilligheid en discriminatie, toen en nu.

Het Nationaal Holocaustmuseum vormt samen met het Joods Museum, de Portugese Synagoge en de Hollandsche Schouwburg het Joods Cultureel Kwartier. Het entreebewijs is 1 week geldig voor alle locaties. Door de grote belangstelling bij het Nationaal Holocaustmuseum is er een kans dat je geen ticket kan krijgen aan de kassa als de tijdsloten volgeboekt zijn. Het is handiger om van te voren je ticket online te kopen.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Drinken
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken