Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open tot 15:50 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
do - vr 09:30 - 15:50 uur
za (Koningsdag) Gesloten
zo 09:30 - 15:50 uur
ma Gesloten
di 09:30 - 15:50 uur
Bekijk alle openingstijden
Van Dedemstraat 8
1624 NN Hoorn
Route plannen Route plannen

0229 - 25 52 55

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik
Museumstoomtram Hoorn-Medemblik
Terras bij Museumstoomtram Hoorn-Medemblik
Bezoek tentoonstelling 'De Tijdlijn' in het sfeervolle tramstation

De locomotief fluit en de stoker schept kolen op het vuur. Klaar voor vertrek? Rijd tussen Hoorn en Medemblik met de stoomtram en vaar tussen Enkhuizen en Medemblik over het IJsselmeer.

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik vertelt het verhaal van de stoomtram in Nederland. Een bezoek aan Museumstoomtram Hoorn-Medemblik is een avontuurlijke reis door een andere tijd. De collectie stoomtramlocomotieven, rijtuigen en wagens wordt getoond op de 20 kilometer lange spoorweg tussen Hoorn en Medemblik uit 1887. Ook de oorspronkelijke stations staan er nog.

Je kunt de Spannendste Tijdreis op verschillende manieren maken. Stap je op in Hoorn, of in Enkhuizen? Kies je voor een stoomtramretourtje Hoorn-Medemblik, of vaar je ook mee over het IJsselmeer? En welke uitstapjes maak je om je reis nog leuker te maken? Kies jullie eigen avontuur.

Kinderen op stoomsafari

Kinderen kunnen tijdens de Spannendste Tijdreis op Stoomsafari. Tijdens de rit rijd je langs (en stop je bij) de karakteristieke stationsgebouwen van Wognum, Twisk en Opperdoes. Twisk is een monumentaal dorp en in Opperdoes kun je het Pannenkoekenstation en Imkerij de Bijenstal bezoeken. De weg hiernaartoe vind je door een leuke speurtocht. In Medemblik kun je een bezoek brengen aan het bakkerijmuseum, Kasteel Radboud, het Stoommachinemuseum of het historische centrum. Kijk hoeveel tijd je hiervoor hebt op de dienstregeling. Als de conducteur langskomt om je kaartje te knippen, stel dan vooral je vragen. Hij (of zij) weet heel veel van de stoomtrams!

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Restaurant
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite

Zien & doen in Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Nog meer ontdekken