Opening hours, address and telephone number

Open today from 09:30 until 15:50

Opening hours next week
Day Opening hours
Wed - Sun 09:30 - 15:50
Mon Closed
Overview of opening hours
Van Dedemstraat 8
1624 NN Hoorn
Plan route Plan route

0229 - 25 52 55

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik
Museumstoomtram Hoorn-Medemblik
Terras bij Museumstoomtram Hoorn-Medemblik
Bezoek tentoonstelling 'De Tijdlijn' in het sfeervolle tramstation

De locomotief fluit en de stoker schept kolen op het vuur. Klaar voor vertrek? Rijd tussen Hoorn en Medemblik met de stoomtram en vaar tussen Enkhuizen en Medemblik over het IJsselmeer.

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik vertelt het verhaal van de stoomtram in Nederland. Een bezoek aan Museumstoomtram Hoorn-Medemblik is een avontuurlijke reis door een andere tijd. De collectie stoomtramlocomotieven, rijtuigen en wagens wordt getoond op de 20 kilometer lange spoorweg tussen Hoorn en Medemblik uit 1887. Ook de oorspronkelijke stations staan er nog.

Je kunt de Spannendste Tijdreis op verschillende manieren maken. Stap je op in Hoorn, of in Enkhuizen? Kies je voor een stoomtramretourtje Hoorn-Medemblik, of vaar je ook mee over het IJsselmeer? En welke uitstapjes maak je om je reis nog leuker te maken? Kies jullie eigen avontuur.

Kinderen op stoomsafari

Kinderen kunnen tijdens de Spannendste Tijdreis op Stoomsafari. Tijdens de rit rijd je langs (en stop je bij) de karakteristieke stationsgebouwen van Wognum, Twisk en Opperdoes. Twisk is een monumentaal dorp en in Opperdoes kun je het Pannenkoekenstation en Imkerij de Bijenstal bezoeken. De weg hiernaartoe vind je door een leuke speurtocht. In Medemblik kun je een bezoek brengen aan het bakkerijmuseum, Kasteel Radboud, het Stoommachinemuseum of het historische centrum. Kijk hoeveel tijd je hiervoor hebt op de dienstregeling. Als de conducteur langskomt om je kaartje te knippen, stel dan vooral je vragen. Hij (of zij) weet heel veel van de stoomtrams!

Access

Netherlands Museum Pass valid

Would you like to purchase a Netherlands Museum Pass?

Facilities

  • Restaurant
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
More information on the museum website

See and Do in Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Discover more