Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 11:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
di - zo 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Meikoel 2
6001 EE Weert
Route plannen Route plannen

0495 - 53 19 20

Museum W is gevestigd in het voormalige stadhuis van Weert © Arjen Schmitz
Zaal met het thema Lichaam.
Het thema Macht en pracht in de rode zaal.

Middenin het centrum van Weert ligt een spiksplinternieuw heringericht museum in een historisch gebouw. Het markante rijksmonument, een voormalig stadhuis, is helemaal gerestaureerd. Museum W is een huis vol verhalen over wat van waarde en betekenis was en is. Over toen en nu. Over identiteit en hoe je zin kunt geven aan je leven.

Prikkelende presentatie

In Museum W leg je een cultuurhistorische route af langs belangrijke levensthema’s waar ieder mens, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt, mee te maken heeft of krijgt. Wil je meer weten over hoe de mens in verleden en heden zijn leven op allerlei gebied heeft vormgegeven, dan is Museum W een bezoek waard. Wat vormt je identiteit? Wat is voor jou van betekenis, waardoor laat jij je beïnvloeden? Museum W daagt je uit. Beleef het met de interactieve iPad-tour.

Twee gezichten

Aan de basis van de presentatie ligt een collectie die van oorsprong twee gezichten kent: regionaal en religieus. Van prehistorische urnen tot prachtig zilverwerk in een spannend vormgegeven schatkamer. Schilderijen, beelden, gebruiksvoorwerpen en bijzondere kleinoden uit meer dan 7 eeuwen komen aan bod. Kijk je ogen uit in de museumzalen in verrassende kleuren en sferen.

Tentoonstellingen

Museum W organiseert twee wisseltentoonstellingen per jaar. En in de prachtig gerenoveerde voormalige Raadzaal, de plek die eeuwenlang het machtscentrum van de stad was, kun je twee keer per jaar kleine exposities hedendaagse kunst uit de collectie bekijken.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken