Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
zo 12:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
di - vr 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Westhavenkade 54
3131 AG Vlaardingen
Route plannen Route plannen

010 - 43 48 722

Museum Vlaardingen
Een achttiende-eeuws redershuis, een voormalig kantoorpand en pakhuis vormen Museum Vlaardingen
Binnen in het museum
Maak kennis met de stad Vlaardingen

In Museum Vlaardingen beleef je 5.000 jaar leven in de delta van Rijn en Maas en maak je kennis met de levens van de deltabewoners. Zie hoe zij overleven in de delta, met het water dat geeft en neemt. In de dynamische, verstedelijkte Waterwegregio is het een bruisend en ondernemend stadsmuseum, waar de historische, actuele en toekomstige ontwikkelingen van Vlaardingen centraal staan.

Kleurrijk

Als betrouwbare schatbewaarder van het historisch erfgoed van de stad geeft het museum vanuit het verleden betekenis aan het Vlaardingen van nu en later. De kerncollectie is de Collectie Vlaardingen, verder versterkt door samenwerking met andere erfgoedinstellingen. Vanuit een karakteristiek, monumentaal pand aan de Museumkade, met uitzicht op museumschip de Balder en de historische Stadskraan vertelt het de verhalen van een kleurrijke stad aan het water, waar de delta, als bron van werkgelegenheid en welzijn, al eeuwenlang zorgt voor bedrijvigheid, ondernemerschap, innovatie en welvaart.

Voor iedereen

Met een spraakmakend en gevarieerd programma van tentoonstellingen en activiteiten voor alle Vlaardingers, streeft het museum naar inclusiviteit: jonge, oude én nieuwe inwoners van de stad ontdekken en herkennen in het museum ‘hun’ verhalen, waardoor de kennis over, waardering voor en verbindingen binnen de stad een flinke impuls krijgen. Bezoekers uit de regio - en daarbuiten - ervaren in Museum Vlaardingen waarom Vlaardingen meer is dan zo maar een Hollandse stad aan het water.

Verbinden

Museum Vlaardingen is al 100 jaar stevig verankerd in de samenleving en zoekt actief de samenwerking met culturele, maatschappelijke en educatieve organisaties. Het museum draagt, als één van de grote culturele hotspots van de stad, bij aan de toekomstvisie van de gemeente om van Vlaardingen een sociale en veilige stad te maken met een aantrekkelijke, levende binnenstad. Het museum legt verbindingen met het lokale en regionale bedrijfsleven en streeft zo naar een gezonde financieringsmix, waarin het naast de gemeentelijke subsidie ook andere bronnen aanboort.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken