Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 13:00 tot 16:30 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
di - zo 13:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Grotestraat Centrum 31
6301 CW Valkenburg LB
Route plannen Route plannen

043 - 60 16 394

Voorzijde Museum Valkenburg
De voorgevel van Museum Valkenburg
Geologie, archeologie en vuurstenen
Alles over geologie, archeologie en vuurstenen

Zuid-Limburgse kunst en historie. Maak kennis met kunstenaars uit de regio of laat je meenemen in de historie van Valkenburg van oertijd tot toerisme.

Jugendstil

Wie door het centrum van Valkenburg loopt, komt vanzelf langs een gebouw van mergelsteen met een hardstenen bordes. Vroeger was dit het raadhuis: een Jugendstil gebouw uit 1900, ontworpen door architect J.H.C.Kröner. Nu vind je hier Museum Valkenburg.

Kunst en historie

In de benedenzalen zijn wisselexposities met werken van bekende schilders zoals Charles Eyck, Hans Truijen en Daan Wildschut. Ook laat het museum zien waar het vestingstadje Valkenburg en het omringende landschap uit ontstaan zijn. De bovenverdieping is het terrein van hedendaagse kunstenaars. Zij laten werk zien dat steeds weer verrast, of het nu abstract is of spiritueel.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite
In een non-figuratieve afbeeldingen in de hoofdkleuren mauve, beige, geel en zwart toont Stassen het kinderspel, met de nadruk op handen, hoofden en voeten.

Nalatenschap Guillaume Stassen (1923 - 1955)

Guillaume Stassen was een een veelbelovende schilder, waarvan het talent nooit tot volle wasdom is gekomen. Desondanks heeft hij nog een rijk oeuvre nagelaten. Het grootste deel daarvan mag het Museum Valkenburg met trots beheren.

Nog meer ontdekken