Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag gesloten

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
di Gesloten
wo 13:30 - 17:00 uur
do Gesloten
vr - zo 13:30 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Pastoor Zijlmansstraat 3
6658 EE Beneden-Leeuwen
Route plannen Route plannen

048 - 75 95 002

Het vooraanzicht van het gebouw van Museum Tweestromenland
Museum Tweestromenland in klooster Sint Elisabeth in Beneden-Leeuwen
Een pop in een supermarkt die nagemaakt is van vroeger
Leven, wonen en werken in het land van Maas en Waal

Beleef Maas en Waal in zijn leven met en de strijd tegen het water in het Museum Tweestromenland! Een bezoek aan het museum is een wandeling door het verleden.

Museum Tweestromenland wil een grensoverschrijdend museum zijn met onderwerpen die een veel groter gebied bereiken dan in het verleden. Beperkten we ons in het verleden tot het Land van Maas en Waal; met onze huidige tentoonstellingen hopen wij veel meer mensen aan te spreken. Wij proberen daarbij altijd een connectie te leggen tussen de cultuurhistorie en eigentijdse zaken. Juist op dat steeds verschuivende breukvlak ontstaan interessante dingen.

Bij bijna ieder onderwerp is sprake van een verleden en een toekomst die we beide met elkaar in verband willen brengen. Daarbij gaan we eigenzinnig te werk. Niet zoekend naar onderwerpen die de bezoeker automatisch aanspreken maar meer naar onderwerpen die soms mogen prikkelen en een beetje schuren zodat het gesprek na het bezoek nog lang gaande blijft.

Het centrale thema is en was ‘het leven, wonen en werken in het Land van Maas en Waal’. De rivieren, de twee stromen, met hun doorlopende dreiging van het water tekende het leven in de voorbije eeuwen.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken