Museum Tot Zover

Een Lekkere Dood

9 juni 2023 t/m 9 juni 2024

Tentoonstelling

Deze activiteit is afgelopen.

Wat eten we bij afscheid en rouw? Die vraag staat centraal in de nieuwe thematentoonstelling bij Museum Tot Zover in Amsterdam.

Eten

Koffie, cake, bitterballen of halva? We eten en drinken wat af als we rouwen. Nederland heeft een rijke culinaire traditie tijdens uitvaarten. Vroeger én nu. Denk aan de krakelingen, het loofbier en de koffietafels. Rondom het sterven is eten van groot belang. Samen eten is werken aan verbinding, het geeft troost over de grenzen van het leven heen. Een zoete lekkernij is een noodzakelijke opkikker en biedt een kleine verzachting voor verdriet. Het gaat ook over symboliek en identiteit. Bepaalde gerechten, smaken of geuren kunnen je ook jaren later laten terugdenken aan gestorven dierbaren: “Dat vond zij zo lekker.”

Deze activiteit is afgelopen. Je kunt hier niet meer aan deelnemen.

Bekijk alle actuele activiteiten op Zien & doen

Leeftijd

Voor 9 t/m 12 jaar

Datum

9 juni 2023 t/m 9 juni 2024

Juli 2024
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Locatie

Museum Tot Zover

Kruislaan 124
1097 GA Amsterdam
Route plannen Route plannen

020 - 69 40 482

Vandaag open van 11:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
zo 11:00 - 17:00 uur
ma - di Gesloten
wo - vr 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken